Monday, July 25, 2011

CAKAP BANYAK TAPI....................

ASSALAMUALAIKUM SEMUA!!!
FINALLY ,AKU DAPT UPDATE blog aku ni..hahah..sebb ape aku x update..ade la sebb2 tertentu..huhuh
back to title..aku nak cerita pasal 3 perangai manusia yg kadang2 kita akan nmpak pada beberapa individu...



aku x khususkn pada individu tertntu..tapi kalau ade sesape terase..saya mintak maaf..x terniat pun..huhu..
jom bace:

cakap banyak tapi buat tak nak

  • org macam ni mmg selalu boleh jumpa..idea mmg bernas..melimpah ruah idea dia..bak kate org idea superb duperb la..tapi satu yg x BOLEH BLA..CAKAP LEBIH..buatnye tidak...reason org macam ni x nak buat adalah  "eh,aku dah bg idea ko pndai2 lah handle..x kan la aku nak buat gak??"
  • maybelah ko dah bg idea ko yg bombastik tu..tapi ko nak suruh org lain yg buat..??kan ke lebih baik kalau anda sendri yg buat sebb tu idea anda ..betul x??atleast kalau nak sruh org sekalipun..ko pun kena la involve sekali..
cakap banyak tapi buat tak betul
  • org ni lain plak ceritanya..idea mmg gempak...hu ha..semacam an...die punya imaginasi ni..mengalahkan kutub utara..erk gitu??hahha..tapi  bile tang praktikalnya..hmmm tunggang langgang..cakp penuh beria.."aku sure aku boleh buat gune idea aku ni" wah ayat..mmg power..
  • tapi tulah..kekadang org cakap biarlah ayat tu simple2 je tapi project gempak baru best an..ni lain plak ..huhu..macam2 kan manusia ni..
cakap banyak tapi zero
  • ni mmg la yg paling x bagus la..huhu..cakap bnyk huha sane sini..ibarat ayam bertelur riuh sekampung..betul ke peribahase aku tu erka..huhu cakap dgn org itu ini...tapi idea dah la hampeh..x bernas langsung..tapi kecoh cam idea tip top..cam hotel 5 bintang..tu maybe stiap org ade keupayaan sendri untuk berfikir kan..tapi org kategori ni dah la xde idea then suh buat keje pun x boleh..adoi..makin menghuruharakan suasana adalah la..@ dalam kate lain = zero
hmm.tu la antara ciri2 manusia yg ade kat bumi Allah..tapi satu je yg aku nak ckp.aku bukan nak kondem sesape..tapi ni mmg lumrah..mmg ade manusia macam tu...aku pun MUNGKIN termasuk dalam salah satu kategori tu..mane tau kan..huhu..tapi bila kita dah tahu ade ciri2 tu dalam dri kita..ubah la kepade yg lebih baik 
kan..itu kan bagus..turn over into a new leaf..
k la..sampai sini je kalau ade silap kate dan tulisan aku nak mintak maaf dan haraplah dimaafkan..assalamualaikum..^_^

P/S:

Click here to get 1 Million Guaranteed Real Visitors, FREE!

1 comment:

Diana @ bilakukatacinta said...

sis pilih diam jelah....Zip mulut..bebel pakai jari jelah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/