Friday, July 15, 2011

BURGER TERBESAR DIDUNIA

ASSALAMUALAIKUM...
APE KHABAR..??
pagi2 ni aku nak cerita pasal makanan..hahha
pasal BURGER...'WARgh!! burger sedapnye!!"
lapar pulak erk pepagi ni..huhu



tapi burger SPECIAL sikit..dia burger terbesar kat dunia!!!!..sape yg buat tu erkk..nak tgk gmbar burger tu..jom..

besarnye!!!!

yg kat tgn pak cik dua org tu blum tentu larat nak
makan...lagi la burger terbesar kat tgh2 tu..haha



menurut ape yg aku bace...
Para chef di Pesta Daerah Alameda memperkenalkan hamburger terbesar dunia yang boleh didapati secara komersial  dengan berat mencapai 777 paun (352kg).

Burger itu, dengan mudah mengatasi rekod terdahulu iaitu 590 paun (268kg) yang dimasak oleh chef barbeku Ted Reader di Toronto, Canada.
Burger terbaru itu dihasilkan oleh Brett Enright dari Juicy’s Outlaw Grill di Phoenix dan Nick Nicora dari sebuah syarikat tempatan Ovations Food Services.

Burger itu menggunakan hanya satu patti (kepingan) daging lembu yang sangat besar – yang mengambil masa 15 jam untuk dimasak, dengan masakan bermula pada 5 pagi dan ia siap pada pukul 8 malam.
Enright berkata ,beliau mendapat idea itu ketika berehat selama sebulan pada bulan Disember.
“Saya berfikir,’Saya rasa saya boleh membuat burger terbesar dunia,” katanya.

Bagi mereka yang ingin merasai burger terbesar dunia itu hanya perlu membayar 99c (RM3) ...murah sgt kan..huhu..kesemua hasil kutipan diberikan kepada Bank Makanan Masyarakat Daerah Alameda.
Pesta terkenal itu diadakan setiap tahun di Pleasanton, California.

erm...aku tgk pun x larat nak makan..huhuhu..pape pun mmg besar erk burger ni...iskh3...
k la..asssalamualaikum..(^_^)

nota kaki: larat makan burger ramlee 2 bngkus je..huhu


3 comments:

al_hakim said...

boleh kenyang 2 hari ni.huu

suhailaselaginella said...

al hakim..hahha..tu la pasal..

teciq said...

lapar~ lapar~ lapar~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/