Saturday, July 30, 2011

ADUHAI (PART 1): KELUHAN WANITA MENJELANG RAMADHAN


Assalamualaikum

tggl berape hari lagi kite nak masuk bulan ramadhan erk??lagi 1 hari??alhamdulillah..x sabar2 rasenye..huhu..hari ni aku ingin berkongsi something la pasal ramadhan ni....disaat kita gmbire nak smbut puasa ni..adalah beberape golongon mengeluh..ai,asal plak mengeluh??nak tahu..hari ni aku cerita pasal wanita mengeluh@sigh..hmmm..
 
ALAMAK!! X GANTI PUASA LAGI

  • HUHU..ni mmg selalu terjadi kepada setiap wanita bergelar muslimah ni....adui..mmg lepas raye mmg dh habis hentam duk makan lemang la..nasi himpit la..pastu lupe nak gnti puase awal2..alasannya..”ala..ade lagi beberape bulan ..t aku gnti la..”hmm..biase la tu..
  • bile time bulan rejab n bulan syaaban..time tu la nk ganti..mase tu baru terfikir”kalaulah aku gnti awal2”
  • yg ganti wktu bulan rejab n bulan syaaban tu x pe lagi..dah dapat berpuase bulan yg baik..ni yg masih duk terlupe ni satu hal..skang baru teringat “ya Allah!! aku x ganti puase lagi”hmm..mcm mane tu




p/s: lepas ni kaum hawa tanam tekad tuk ganti puasa awal2 tau...JANGAN LUPA..

HMMM..TAK BOLEH MAKAN-MAKAN BILA TENGOK TV
  • Huhu..adoi..ade x sape2 camni???(aku la tu)....huhu..kdg2 mesti rase nk kunyah2 something an..keropok ker..biase la tu..
  • kepade sesape yg mmg dah biase menguyah time tgk tv tu mesti mengeluh”ala..x dapat nak makan-MAKAN lagi..hmmm(buat muka sedih)”
  • x pela..untung2 dapt kurg kalori kat dalam badan an..



p/s:mulai esok kena try tgk tv x makan kerepek..:-D

KENA KURANGKAN BERGOSIP BULAN NI..HMMM..

  • BAK kate org la..lumrah kalau perempuan duk berkumpul satu tempat x bergosip..betul x??lelaki pun same tau..huhu..bulan ramadhan ni makcik2 yg bnyk soh sehh sane sini mula la
  • panas punggung..pergi sane org x nak borak..pergi sini org kate berhenti bergosip..hmm nmpaknye kne duduk rumah jela..
  • kalau time pagi n petang la mmg time yg agak hot untuk cerita2 hot jugk..hmm bulan puasa t baru la terfikir “alamak, bulan puase..cerita pasal org ni..puasa pun sia2 plak nanti”..bulan puase baru nak fikir camtu erk..

    hmmm..sush nak ubah bnde yg jadi rutin an??tapi xpe..kalau sebulan ni cuba..mesti boleh diubah kan..tu antara keluhan antara wanita2 yg beragama islam..tapi bukan semua tau..ada yg x macam tu..aku tau..sape2 yg terasa aku mintak maaf..ni sekadar beberape perkare yg aku nmpk bile time puase




k la..nak tahu keluhan lelaki x??jom bace entry lepas ni..assalamualaikum..



  Click here to get 1 Million Guaranteed Real Visitors, FREE!

3 comments:

Ku Azhar said...

hehehe tp yg paling kesian is kena msak time puasa..dengan baunye..aduh!!hehehe

cikal ananda said...

Met berpuasa ya,,
mohon maaf lahir batin,,.

suhailaselaginella said...

ku azhar: huhu..tau xpe..bau mmg sedap giler an..nasib la puase...

cikal: selamat berpuasa..:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/