Saturday, February 25, 2017

JEP SEPAHTU DAN SARIYANTI SELAMAT DIIJABKABULKAN!!


Assalamualaikum..

Wah wah. Kemain aku terus hupdate kalau pasal Jep Sepahtu. Sapa yang tak tahu kan pasal hubungan Jep dengan Sari Yanti. Kalau dalam Sepahtu Reunion tu bukan main lagi si Jep ni buat ayat2 Pick Up line untuk Sari Yanti.

Duk melayari twitter, terus ternampak Beautiful Nara hupdate pasal ni. Huhuhu

Aku serius suka tengok pasangan ni. Nampak sweet sangat berdua. Dua2 malu2 kucing. Aku berdoa semoga jodoh dieorang berkekalan hingga ke Jannah.

Jom kita tengok gambar2 masa pernikahan mereka yer. Credit to Beautiful Nara







CABARAN KURUS 2017

Assalamualaikum..

Hai semua. Iolls kembali dengan entri yang baru. Actually, aku baru lepas tengok video Kemenangan Faiz Subri dekat Puskas Award. Tahniah Faiz Subri :) . Sangat gempak tendangan beliau. Aku pun kemain repeat banyak kali scene tu. And the best thing is beliau dah mengharumkan nama Malaysia di persada antarabangsa. Banyak giler kot review vlogger2 luar negara pasal tendangan Faiz. KAGUM dan TAHNIAH! Tahniah jugak dekat Christian Ronaldo sebab dapat award pemain Terbaik FIFA.

Dah2 bercerita pasal Faiz Subri dan Christiano Ronaldo, sebenarnya aku nak cerita pasal cabaran 2017 yang bakal aku laksanakan!

CABARAN KURUS

Wow! Ini merupakan satu cabaran yang susah Suhaila!! sebenarnya aku memang dah lama berazam untuk kurus. Sejak daripada zaman universiti lagi.

Sebab apa aku nak kurus??

Aku tak ada spesifik jawapan untuk itu tapi tu adalah perkara yang aku hajati selama ni. Memang agak susah untuk istiqamah. Yela, mana tak nya bila orang kuat makan kena kurangkan pengambilan makanan dia, mahu tak menangis perut..hahahah. Tapi aku dah bertekad nak selesaikan cabaran kurus ni tahun 2017.

Aku tak da lah nak kurangkan makanan secara drastik macam tak makan nasi langsung ke, atau buat diet atkins ke, cuma aku akan kontrol apa yang aku makan dan nak lebihkan exercise. Actually aku pernah kuruskan badan dulu. Waktu tu aku nak grad, aku memang tekad habis time konvo aku nak kurus. Serius menjadi wei. Hahah. Tapi sebab kan tak berapa nak istiqamah dan pengaruh rakan2 yang kuat melantak, berat aku naik balik.

So, this time aku decide untuk buat betul2. Aku tak nak yang terlampau drastik macam 10kg dalam tempoh sebulan..No No No.. Aku rasa aku tak mampu..HAHAHAHA.

Last tempoh aku adalah 17 July 2017. Cari tarikh yang cantik sikit tuk celebrate kekurusan aku..hahahha..

Actually, ada je yang tak mempercayai niat aku yang nak kurus ni..huhu. Tapi aku tahu aku boleh buat (Semangat Kuat). Jadi, we’ll see on JULY ok. Set? :)

Bak kata orang kalau kita ada target kita akan usaha betul2 kan untuk dapat target tu. Lagi berapa2 bulan ni. Prove to yourselves Suhaila!!




P/s: aku ada buat telegram tau untuk blog ni.. Kalau ade sape2 yang rajin follow la yer.. :)  https://t.me/bloggersuhailasellaginella



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/