Monday, December 24, 2012

BANJIR DI Universiti Malaysia Terengganu(UMT)

ASSALAMUALAIKUM....

wahahahahha..setelah sekian lama aku x mnulis...harini aku nak mnulis blog aku yg dah berkarat ni...hahahhahaha....actually macam2 aku nak cerita..tapi tula..kekangn waktu sebabkan aku terpaksa simpan dalam hati je....wahahhahaha...
straight to the point jela..post aku kali ni pasal BANJIR!!!!!!!!....
mmg kalau nak pnghujung2 tahun ni...mmg hujan x berhenti2 kan..... negeri yg paling favorite untuk banjir salah satunya adalah negeri kesyangn ku iaitu TERENGGANU...wahahhahahah....banjir dah smakin mnjadi2 ni...jalan2 pun dah bnyk yg digenangi air...hahhahahhaha..

yg PALING BEST nye... universiti aku pun turut mngalami hal yg sama...BANJIR wuuuuuu....dah dua hari aku meredah banjir..nak tahu sebab ape????? ape lagi sebab nak kena hantar assignment la..hahhahaha...ni kerana aku ni mmg seorang yg menepati tarikh hantar assignment...kalau lecturer suh hantar hari isnin, hari ahad aku siapkan..hari isnin hantar....hahahhahah...hadoi ai...P/S: tolong jgn tiru perangai last minute hantar assignment ni...hahhah
nak dijadikan cerita, mmg banyak dugaan la gara nak hantar assignment ni...dengan banjirnya lagi..macam2 kerenah aku tgk budak2 u ni...macam x pernah tgk air ...! aku pun sama hahaha..aku mengaku.. tapi aku nak ingatkan pada same2 yg bace entry aku ni, hati2 main banjir tu...nak main boleh tapi WASPADA!!... kalau adik2 kecik tu.., jgn main banjir la..risau saye...yg dah besar macam aku ni xpe...hamboi...aku mngajar plak org g main banjir..hahhahaha...k la daripada aku merepek x tntu hala, aku nak tunjukkan gambar2 banjir kat UMT...huhuhu...

#moga2 air banjir surut....kiteorang nak FINAL EXAM ni!!!huhuhuhu






berposing dikala hujan...hahahaha



TErokaan seluas LAUTAN..huhu

Semangat mengayuh ni,..hahah



PEACE
P/S: walaupun sebanjir mane pun Universiti aku, tmpat ni gak yg aku syg..hahah..UMT dihati ...TEROKAAN SELUAS LAUTAN.. :)

Monday, November 26, 2012

Lagenda Budak Setan 2. 'Katerina': JOM TENGOK!!

ASSALAMUALAIKUM

hai kawan2 ku sekalian..hari ni aku mengupdate lagi blog aku ni...hahhahaha...almaklumlah..,esok xde kelas..horeyyy!!!!!! happy gile opsss3...sori prof...huhuhu...
k lah..back to topic..hari ni aku nak cerita pasal satu filem ni iaitu lagenda budak setan 2!!!
fuyooooo....ade sekuel ke...?? hahah..sape2 yang tangkap conta, tangkap sedih ngn cerita ni mesti x sabar2 nak tgk2 filem ni kan??


hahahahhahaha...kalau nak tahu filem ni akan ditayangkan di pawagam pada 29 November 2012 ni...alamak!!! lagi 2 hari lagi...cepat2 g beli tiket sane..
sebelum korang beli tiket... meh aku nak tunjuk something yg menarik pasal cerita lagenda budak setan 2

 |
 |
 |
 |
V

LAGENDA BUDAK SETAN 2 

klik2 la link kat atas tu untuk tahu lebih lanjut pasal cerita ni..
dah klik??? ok..p beli tiket sane...k..assalamualaikum..:)

NOTA KAKI SUHAILA SELLAGINELLLA:
jom ramai2 tgk entry lama aku ni pasal bola malaysia lawan singapore.. klik sini
n 

‎"Jika tidak mampu menyokong ketika kalah, jangan bersorak ketika menang"INI BARU PERMULAAN!!: ULTRAS MALAYA JANGAN GELABAH.

ASSALAMUALAIKUM SEMUA!!

sebelum aku start ngn cerita aku ni, aku nak ucapkan selamat berkonvokesyen kat semua warga2 mahasiswa Malaysia yang telah berkonvo especially for student UMT...wahahhahah.....bukan main semngat aku tgk dieorg berkonvo...apetah lagi aku..yela..terase juga feeling2 nak berkonvo ni..hahha...sanggup tunggu ni panas2 kat khemah sbb nak tgk konvo..nak amik inspirasi la katekan..hahhahaha..

back to topik.....HOW COME?????!! malaysia..malaysia..malaysia...sedih aku rase dengan game antara singapore dengan malaysia semalam...adoyai...0-3 tu beb....ditanah air ku terchenta malaysia boleh kalah...iskh3...mungkin ade banyak faktor penyumbang kekalahan tu...

menurut kawan aku yang tgk semalam, permainan yang x sempurna ditunjukkan oleh pemain2 negara bermula daripada pertahanan negara yang terlampau goyah...lagi satu ade kesalahan apek yang mnyebabkan bola masuk berguling-guling di gawang gol malaysia...eh2..jangan marah aku ..,bukan aku yg kate, tapi kawan aku yang kate...wahahhaah

SALAH SAPE??
adakah salah rajagopal??? adakah salah pemain-pemain Malaysia???


hahahahha...aku sendri pun x tahu..yela..nak salahkan bulat2 kat rajagopal pun rasenye x boleh jugak bab bukan die yg main..nak salahkan pemain bulat2 pun xleh gak bab mereka ada kekuatan masing2..hahhaha...pendapat masing2 la kan... ape yang penting kita tetap SOKONG MALAYSIA!!.. kesian gak kat rajagopal sebb kena bash ngn ultras malaya...nasib badan..tapi kita mane tahu..mula2 biase la tu kalah..pemain malaysia belum panas lagi tu..tgk time AFF 2010.. malaysia kalah 5-1 kot ngn indonesia..akhirnya juara jugak...harap2 tahun ni pun sejarah bakal tercipta... KEPADA ULTRAS MALAYA semua..jom pakat2 sokong malaysia.. xkan baru satu kalah dah sentap..padahal aku pun sentap kot..huhu  InsyaAllah malaysia akan bangkit...ingat pesan aku ni baik2 tau ‎"Jika tidak mampu menyokong ketika kalah, jangan bersorak ketika menang"


nota kaki suhaila Sellaginella:
mak aku siap call aku lagi sbb stress tgk malaysia main...hahah..fuhh..nasib la aku x tgk kalau x, aku pun mungkin   geram jugak...hahha..nasib baik aku tgk hijjaz wat persembahan...sejuk hati aku..hahah...
 

Wednesday, November 21, 2012

PALESTINE WILL BE FREE!!!!!!


Assalamualaikum....

ledakan peluru berpandu semakin mnjadi2 di bumi gaza.. Ya Allah... betapa sedihnya aku melihat keadaan tu...sebak...SANGAT2 sebak....begitu banyak pnderitaan yg dialami oleh mereka... I dont know how long it will end... Israel!!! PLEASE STOP IT!!!! ..

sahabat2 sekalian...bayangkan kita sedang asyik bergembira disini tetapi saudara kita di Gaza sane begitu mnderita..aku terfikir macm mane jika kita berada ditempat mereka...adakah kita seTABAH mereka?? melihat sekujur tubuh orang tersayang hancur berkecai dek kerana peluru2 israel laknatullah..Ya ALLAH....kuatkanlah semangat rakyat-rakyat palestine dan gaza..semoga mereka kental mnhadapi dugaan ini..kerana aku tahu ALLAH S.W.T sedang merencanakan sesuatu yang terbaik untuk mereka..

PALESTINE WILL BE FREE!!


 

Wednesday, September 5, 2012

' SEGMEN MIZZ WENN : JOM TAMBAH FOLLOWERS DIBULAN SEPTEMBER ! ' .

Assalamualaikum..
hari ni aku ade mood nak join segmen...alih2 aku ternampak la satu segmen yg aku rase menarik...sape2 nak join jom la..boleh kenal2 same blogger and dapat tambahkan follower juga... nak join klik gambar bawah ni..
                             




dah2..aku nak g blogwalking ni..bye..assalamualaikum...
 

Tuesday, September 4, 2012

OPPA GANGNAM STYLE FENOMENA

Assalamualaikum semua….aku skang ni tgh mnghabiskan sisa2 cuti aku kat rumah ni ha....7hb aku dah nak gerak balik ke terengganu..kat mane lagi, university kesayangan aku la UMT..actually, have no intention pun nak balik UMT tapi nak wat camne..blajar tu kan penting..ok stop pasal cerita aku nak kembali ke alam university..la ni aku nak cerita pasal satu fenomena yg sedang berlaku di negara2 asia x terkecuali Malaysia ku terchenta dan amerika syarikat…WOW!!! Kecoh benar tu..ape die erk???? Tu dia OPPA GANGNAM STYLE!!!
Mmg kalut sungguh la kat FB n twitter..mmandangkan aku mmg super overtime mengonlinekan dri,so..aku bnyak la melihat status2 remaja2 khasnya dok bercerita pasal oppa gangnam style ni la..maka terpancarlah status seperti di bawah:
Oppa!!oppa gangnam style!! Best giler!!
Awat x senonoh benar tarian oppa gangnam style ni!!!
Macam2 pandangan..ade yg suka ade yg x suke… nak dijadikan cerita skang ni org depan cerita pasal oppa gangnam style, org kiri cerita pasal oppa gangnam style..tu x kira lagi yg org belakang,kanan, tgh,timur laut, tenggara..semua cerita pasal oppa gangnam style…aigoo…
Mula2 aku ingat lagu oppa gangnam style tu untk program variety show kat korea iaitu Running man sebab aku just tgk video gwang soo menari lagu oppa gangnam style tu…x tgk pulak yg official video..rupa2nya bukan..yg penyanyi sebenarnya adala Psy @ Psycho..
Pelbagai spekulasi yg timbul pasal lagu oppa gangnam style ni..ade yg kate lagu tu membawa kita untuk masuk yahudi la, berunsur lucah la n DLL…serius aku xtau pasal bnde ni..
So, aku pun cari la info pasal oppa gangnam style ni n aku nak share la ape yg aku jumpe dari blog.. kura kura , leypark.com, farizi ezanysabahanblog korie.

1. Gangnam memang nama sebuah tempat. apa yang specialnya gangnam ini? ia sebuah tempat berkumpulnya segala elit yang bermandi kemewahan yang dipanggil chaebol termasuk juga pengasas jenama samsung dan hyundai tinggal di situ. dewasa ini, telah berlaku ketidakseimbangan sosioekonomi di korea menyebabkan jurang miskin dan terlampau kaya semakin besar dan kes-kes rasuah juga meningkat, semua ini menghasilkan situasi perasaan sangat menyampah golongan awam biasa terhadap gaya hidup golongan mewah yang selalu enjoy dengan harta dan wanita. Gaya Gangnam ini adalah merujuk kepada satu gaya hidup di tempat yang sangat mewah di Seoul yang mewakili $84 bilion kekayaan Korea Selatan pada 2010, mewakili 7% dari keseluruhan KDNK. Keluasan Gangnam ini cuma 15 batu persegi.

Muzik video ini merupakan satu kritikan sosial kepada gaya Gangnam yang mengejar kekayaan palsu. Di Korea Selatan, secara purata hutang kad kredit mencapai 155% disposable income dan setiap orang dewasa mereka mempunyai 5 kad kredit. Antara lirik awal adalah merujuk kepada gaya hidup urban mengenai kopi. Di Korea Selatan, ada sebuah lawak mengenai ‘wanita kicap masin’ atau Doenjangnyeo. Istilah ini diperuntukan untuk wanita yang rela memakan mee segera murah(ramen)tetapi selalu menikmati kopi mahal seperti Starbucks yang berharga berkali-kali ganda lebih mahal. Maksudnya, wanita-wanita ini hanya mahu mengeluarkan sedikit wang untuk keperluan asas namun berani membayar mahal untuk keperluan tambahan, contohnya meminum kopi. Oleh kerana ramai orang yang sudah ‘menjangkit’ oleh trend ini, kedai kopi menjadi popular dimana-mana, terutama di daerah elit seperti Gangnam. Hubungannya dengan lagu Gangnam Style? Ya, lagu ini diciptakan sebagai sindiran untuk gaya kehidupan tersebut.

2. PSY penyanyi rap hanya buat apa yang selalu penyanyi rap lakukan dalam mesej lagunya, iaitu kritikan sosial secara satira, sindiran, sinis, ejek bagi meluahkan rasa geram, bengang, menyampah, tension dalam lirik. Kita tahu Eminem pun banyak buat kritikan sosial dalam lirik lagunya.

3. Sekarang tiba bab yang paling menjadi fenomena, iaitu tarian dan aksi yang ditonjolkan dalam klip video. Tarian dan aksi PSY tidak ada yang special, malah itu adalah tarian-tarian hodoh yang biasa dibuat dalam parti liar tak berakhlak sepertimana yang disebut Saudara Rusydi "gerakan tak senonoh dan lucah". Mengapa tarian hodoh ini ditonjolkan bersama lirik lagu kritikan sosial? Ia merupakan satu kombinasi kepada expression menyampah yang ingin ditonjolkan berkenaan cerita orang-orang mewah Gangnam. Tarian itu cuba menggambarkan PSY sebagai seorang playboy. Bagi yang tak tahu kenapa aksi menunggang kuda dipilih untuk melambangkan imej playboy untuk disesuaikan dengan lirik menyampah pada orang mewah Gangnam, kerana ya, memang betul, aksi menunggang kuda adalah sindiran permainan posisi seks ala barat. Ia selalu ditunjuk dalam filem komedi lucah hollywood.

4. Maka sepertimana lagu Eminem yang penuh mencarut tapi bermesejkan kritikan sosial yang baik boleh kita anggap sebagai tak berakhlak, aksi PSY dengan imej playboy yang terkinja inipun sepatutnya tidak ada masalah untuk kita anggap tak berakhlak, apatah lagi klip videonya memang tak berakhlak pun! Mesej Sdr Rusydi berkenaan dengan jangan ikut trend tak berakhlak oleh seluruh umat Islam adalah tepat dan betul.

5. Ada orang mendakwa tarian "gangnam style" sangat bermanfaat untuk ditarikan atas alasan bersenam dan berpeluh, percayalah jika anda mengamalkan senaman yg lebih sopan seperti berjoging, berlari dan bermain badminton juga mampu mengeluarkan peluh dan menyihatkan badan.

6. Kesimpulannya, PSY menari untuk menghodohkan dirinya bagi meluahkan rasa menyampah pada cara hidup golongan mewah gangnam, tapi ramai orang mempraktikkannya sebagai aksi yang menghiburkan dan kelakar, padahal aksi tarian itu untuk lambang imej playboy yang lucah yang hodoh lagi buruk! Dalam islam kita dilarang beraksi seperti kaum-kaum tak berakhlak dan lucah seperti ini. Makanya, orang yang terikut-ikut aksi PSY seperti yang telah menjadi fenomena di Amerika sekarang, merupakan orang-orang yang tak faham apa yang ingin disampaikan oleh PSY. Sebab itu orang korea sendiri tak faham apa yang hebat sangat tarian PSY itu.

Pendapat penulis
Pada pandangan aku, lagu oppa gangnam style tu x salah sebab pencipta dan penyanyinya adalah bukan islam..so, dah tentu dieorang xtau dan langsung x paham cara dan garis panduan agama islam..tapi bagi kita sebagai umat islam, kita sepatutnya tahu mana yg buruk dan yg baik..kalau kita dah tahu tarian seperti dalam oppa gangnam style tu x senonoh dan keterlaluan jadi janganlah kita meniru tarian tersebut..kalau sape yg kenal aku mesti tahu aku mmg minat kpop tapi yang tang oppa gangnam style ni mmg aku kurang berkenan sikit lagi2 tarian oppa gangnam style tu sendri…dalam fikiran aku terpancar ayat” it is so annoyed”.. apa yang penting kalau kita suka akan sesuatu tu jgn terlalu taksub atau terikut2 sebaliknya cuba fahamkan ape yg tersurat dan tersirat.. ni untuk pesanan buat aku khasnya n semua pmbace umumnya.. klah tu je yg aku nak sampaikan aku harap sape2 yg minat giler kat lagu oppa gangnam style ni jgnlah sakit hati or panas hati bace entry aku ni..kita kan sesame manusia, perlu saling mengingati..ape yg kita tahu betul kita berikan pencerahan …apa yang salah, kita  betulkan….kalau nak tahu tentang kesahihan pasal oppa gangnam style,nampaknya kite kena pergi korea la and tanye face to face dengan si Psycho (penyanyi oppa gangnam style)…k assalamualaikum..:D


 

Monday, September 3, 2012

PENGELUARAN PEMBIAYAAN KEPADA PELAJAR LAMA IJAZAH/SARJANA/PHD DI IPTA BAGI SEMESTER 1 SESI 2012/2013

Assalamualaikum...^___^

aku kembali membuat entry...tinggal lagi beberapa hari je mahasiswa2 yg belajar di universiti akan kembali memulakan belajar..kebanyakannya pada 9  September 2012...

hahahahhaha..same la cam aku ni ha...=.=" ..terase sedih plak nak tinggalkan rumahku syurgaku ni..tsk tsk tsk...tapi nak wat camne..nak tuntut ilmu mestilah berkorban sikit berjauhan dgn keluarga..ye dak??






sape yg suka beri kegembiraan kepada kanak2?? jom kita lihat!!
Jom ajak family bercuti kat tempat2 menarik ni.. 
 nak tiket free The Wanted??? jom join.. 



kepada budak2 yg duk tanam anggur kat rumah time cuti 2 bulan tu plus yg ambil pinjmn ptptn tu, mesti soalan2 di bawah berlegar2 di fikiran..

Bila PTPTN nak masuk ni????
PTPTN masuk lambat ke???
hahahha..so, jgn risau2..aku dah mnggoggle  kat pakcik google n aku nak share kat korang tarikh2 bila duit PTPTN masuk..harap2 legalah sikit hati korg yer..

                                                           |
                                                                     |                                                                                            
                                                                     |
                                                                     |
                                                                     |
                                                                    V
TENTATIF PENGELUARAN PEMBIAYAAN KEPADA PELAJAR LAMA IJAZAH/SARJANA/PHD DI IPTA BAGI SEMESTER 1 SESI 2012/2013

kalau dah dapat duit jgn membazir tau....pentingkan keperluan bukan kehendak yer..:)

beli brg jgn sampai x cukup tgn ..huhu

kebanyakan pelajar selalu idamkan gadget2 terbaru..kan3..huhu

#:sapa nak pakai volkswagen..jom tengok ni... 
Click here to get 1 Million Guaranteed Real Visitors, FREE!

Saturday, September 1, 2012

AKU DI RUMAH


Assalamualaikum semua
Alhamdulillah aku masih mampu menaip entri ni..huhu.. sekarang aku sedang dilanda kebosananan sebab semua adik beradik aku dah kembali ke alam persekolahan mereka…akak aku dah balik UMT sebab jadi fasi, adik era aku dak balik matrik KMJ..adik beradik aku yg lain sekolah la..ape lagi…tggllah aku ngn mak ayah aku…kalau pagi2 mmg sunyi la rumah..mak ayah aku g kebun, adik2 aku g sekolah..aku??? kemas rumah la jawabnya… tapi ape yg pnting aku ingin menikmati cuti2 aku sepuas-puasnya..kalau dah masuk u bulan 9 ni,alamatnya busy la…mesti aku akan rindu waktu bersantai-santai kat rumah ni…huhu..
Memandangkan sekarang ni musim raya, makanya kat kampong aku ni bermulalah sesi marhaban..budak2 sekolah agama kat kampong aku bermarhaban..aku ngn mak aku sibuklah kemas2 rumah,masak2…menu untuk diorang adalah MEE KARI…!! Nyum nyum…mak aku yg masak…dah2 confirm sedap punye..
Aku punya part just masukkan kuih dalam balang, potong sayur,n DLL(tu je yg mmpu..huhu). nak dijadikan cerita sedang aku tgh masukkan2 kuih raya, aku boleh plak ternampak kulat dekat kuih tart yg ayah aku beli..haish..aku x bukak lagi pun…baru 2 minggu lebih kita beraya..x kan la dah bercendawan kot..sebelum beli bukan main lagi kata, tarikh luput 2015..amboi makcik..sekarang baru 2012..ayah aku beli 2 balang..satu balang ok tapi satu balang berkulat..iskh3...sabo je la yerk..


k..lah..pape pun aku gembira di rumah...hahahah...salam..:)
 

Sunday, August 26, 2012

selamat hari raye....!!! ^___^


Assalamualaikum semua!!!

Selamat hari raya aidilfitri aku tujukan kepada semua rakan2 blogger and pembace2 yg bace blog aku yg dah lame aku x update,…menurut firasat aku dah 2 bulan aku duk rumah..nak kate busy, xde la sgt..tapi tu la idea ade tapi malas nak menaip kat keyboard ni..hahahha…kalau korg nak tahu aku duk sibuk main game zuma deluxe je…kah7….memandangkan hari ni aku rajin sikit, so.. aku  nak update la sikit pasal cerita raye aku kan…so far raye ni suasana macam bukan hari rya…nape erk???? Aku pun x tau kenape..hahah..sape x happy kan beraya…lagi2 adik2 aku…bukan main sakan beraye…..walaupun aku dah 20 tahun…aku pun sakan jugak kutip duit raye…kah7…selagi ade org nak bg kan…rezeki jgn ditolak..first day raye mmg ramai la sedare mare dtg…belum sempat nak pergi beraye, ade sedare yg dtg rumah..alih2 dekat pukul 12 tengahari baru aku g beraye rumah nenek aku…(sebelah rumah aku je pun..huhu)..petang tu plak adik beradik ayah aku dating..so kiteorg pun ikut sekali berkonvoi kerumah sedare belah ayah aku kebanyakan kat muar..berape rumah je kiteorg pergi..esoknye kiteorg sambung ag beraye… kalau g ramai2 ni..mmg best !!..adik beradik ayah aku ramai…so,kiteorg sggh kat rumah adik2 ayah aku yg dekat2 jela…

Semalam aku beraya kat rumah sedara belah mak aku pulak kat bukit gambir muar…yg bestnye kalau raye kat muar ni..rumah2 sedare mare aku ni sebelah2 je..so, x payah la susah2 nak naik turun naik kereta kan..jalan je…huhu…

Tu la alkisah raye aku tahun ni..tapi dah 2 tahun aku x rase kemeriahan yg cam dulu waktu arwah atuk aku masih ade lagi…sekarang rase aku macam ade sikit kekurangan la…tapi nak wat camne kan…yg hidup perlu meneruskan kehidupan…

K lah x mo nak cerita pnjang2..so, sampai sini je ..kalau ade cerita ag…tggu entry baru yer…assalamualaikum..

Nota kaki: thanks to blogger Eqbal Zack sebab bagi kad raye pade saye….thanks..:)


Tuesday, May 29, 2012

SILAT MEMPERTEMUKAN KAMI :-D

assalamualaikum...
bagus suhaila..assignment bio invert x siap ag..dah sedap2 nak buat entry...haish..tapi xpe...disebabkan si dia ni..,aku gagahkan tgn untuk menekan keyboard laptop...tip tap tip tap( cam gitu bunyi keyboard aku)..hahhah..
kalau sape2 yg kenal aku mesti tahu aku masuk silat....betul x?? betul x?? betul x??xde respon...aku sambung jela cerita..ha..aku masuk persatuan seni silat cekak Malaysia....hihihi...mmg sangat best...first2 yg ajak aku join mestilah partner silat aku kan..dielah yg ajak aku..aku pun on je bab aku mmg suke bersilat ni...ececeh..

nak dijadikan cerita...kat sini bermulalah perkenalan aku dgn si dia...huhhuhu..sweet x?? org lain jumpe kat taman bunga, aku jumpe kat kelas latihan silat...hhahhaha....mula2 aku malu kot dengan dia...al maklumlah..aku ni kan pemalu...kui3 =.="..tapi gara2 ingin mengeratkan silaturahim...aku pun berbual2 ngn dia n akhirnya kiteowg jadi kawan...+_+

korg tahu ke sape yang aku tgh cerita ni?? lelaki ke perempuan?? tahu?? x kan..hihihi(ketawa jahat)
actually, yg aku cerita ni pasal seorg akak namenya k. mira...die ni paling TUA dalam kelas latihan 21...hahah...tua2 pun still aku ingat die sebaya aku waktu first time jumpe.....hahah..cop3...sila SENYUM LEBAR sekiranya waktu awal2 entry tadi korg ingat aku nak cerita pasal pertemuan aku dgn prince charming(kalau x sile sambung bace=.=")..cerita pasal akak tadi..die ni mmg baik gilerrrrr.. ops..peringatan baik giler bukan baik ditambah dgn giler tau..hahha...first2 tgk die nampak cam malu2(malu2 kucing konon)..tapi bile dah lame2 kenal...peramah budaknye...hahhaha...masih terase penampar yg die bg kat aku waktu kiteorg praktis buah jatuh tu...hahha..kuang asam tul...tapi xpe saye dah maafkan..lebih tua la katekan..kena hormat...hahha..gembira sgt sebb dapat kenal ngn k.mira even dalam waktu yg singkat..pas ni dah x dapat jumpe..x tau die teruskan lagi ke x silat cekak ni...harap2 die teruskan perjuangan silat kerana abg mat sentiasa akan tolong awak...hahha ..abg mat??? tande soal disitu..:-p
Cover photo
kelas latihan silat cekak:-D



PSSCMUMT


kalau k.mira bace la entry ni, su nak mintk maaf kalau ade wat salah(ade ke???)selalu keneng2 kan ngn abg mat...hahha...gurauan semate2 tu...sye masih menunggu jawapan..fyp anda buat kat mane??? nak tgk...!!hahha..all da best for final exam...:-D..kalau ade jodoh kita jumpe lagi ..ahaks..huhuu

p/s: su tahu mesti k.mira rindu kat kiteorg and tenaga2 pengajar silat kan?? kan3 k.mira...hahhaha(gelak besar) diharap semua dapat lakukan yg terbaik untuk Final exam..termasuklah kengkawan dalam kelas latihan 21..aini, ain, dila,ayu,ruhil,ijah,sya,eira,syida n dak2 lelaki   jugak..wahahha...aku rase entry aku semakin merepek seperti makan kerepek sebb dah la xde penanda wacana n isi2 semua x teratur...ah..ape kes..yg pnting point tu ade...hhahahah.. kla, aku nak meneruskan perjuangan untuk mnghadapi final exam...bye2 assalamualaikum..

 

Saturday, April 21, 2012

CINTA VS CITA-CITA




Assalamualaikum, hai peeps..wahahahah, dah lama rasenye x meng update blog ku yg penuh ngn spider web ni..hihihi…sori2..kesibukan yang melanda dri aku ni yg mnyebabkan aku malas nk type2 ni..huhu..idea yg bernas dibiarkan terkubur dalam minda aku je..kah7..

                                         

Entry kali ni aku nak cerita pasal cinta??? Al maklumlah…umur remaja2 ni x sah kalau x cerita pasal cinta…kemain lagi kan aku ni..huhu..ape yg korg faham tntng cinta??
Kalau ikut kamus aku yg dah diupdate baru2 ni, cinta tu luas maksudnya..cinta pada Allah S.W.T, cinta kat mak ayah, cinta kat boyfren, cinta kat kengkawan, cinta pada tunang , cinta pada BUKU(ni adalah  penting kepada pelajar cam aku ni ha..)huhu
Tapi cinta yang aku nak cakap ni adalah pasal cinta kepada BOYFREN anda!!...huhu..menarik…hahah..kalau korg cari novel mesti cari yg pasal cintan cintun kan..especially perempuan…(aku pun same..)..tapi kat sini aku nak tekankan!!..cinta la berpada2…jgn la duk 24 jam bergayut… x cukup kat kelas jumpe(satu course la katakana), kat luar kelas pun jumpe..bak kate org2.. kalau x jumpe seminit macam dah setahun x jumpe…aku x tujukan kepada sesape..ni secara general yer..sape yg tersentap..maaf banyak2...:-D
Aku x larang korg bercinta TAPI jangan sampai meninggalkan CITA-CITA!!!
Ape kena mengena yer erk???confius??
Yela.. ade yg sanggup ponteng kelas sebb boyfren x datang kelas…kononnya xde semangat..semangat hilang umpama dibawa angina monsun(hiperbola sungguh)..
Ade tu sanggup duk dalam bilik meratap hiba sampai bengkak2 mate gara2 pakwe @makwe mintak clash…ade ke patut…
Mane boleh cam gitu kawan…mak ayah hantar g sekolah , hantar g universiti semata-mata nak kita berjaya..jangan sebab cinta anda korbankan cita-cita yg mampu membawa anda kearah kerjaya yang cemerlang  sekiranya anda berusaha dgn gigih… x kesian ke kat mak ayah kite..susah2 die cari duit kan??
:-D
Kesimpulannya disini, aku nak mengingatkan dri aku dan korg2 yg bace ni supaya pentingkan dahulu cita-cita berbanding cinta..kalau sape2 dah bertemu cinta tu...jgn sampai terabai pelajaran yer....
Klah..sampai sini je…jumpe in the next entry..assalamualaikum..:-D
p/s: mak aku dah bg green light suh cari pakwe kat university, tapi masih x berjumpe prince charming a.k.a lelaki soleh idaman  hati..huhu
p/s: aku selalu mendengar nikah khitbah..ade sape2 tahu..??



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/