Thursday, June 30, 2011

TOMOK KAHWIN 1 JULAI 2011!!

ASSALAMUALAIKUM..


korg sehat x..???harap sehat la ea..nak cerite...AKU DAH SIAP MASAK!!hahha..happy sekejap..huhu..
akhirnya jadi jugak masakan aku..resepi sendiri...huhuhu..
kad kahwin

tapi bukan tu yg aku nak cerita tapi pasal seorg jejaka ni..entry tadi pasal perempuan..ni pasal lelaki plak..x kesah la tu..huhu..die ni dah kecewakan ber ribu2 wanita,gadis,perempuan,kaum hawa semata-mata....seorang gadis yg bertuah ni..hahha..sape jejaka yg diminati ramai tu..nama dia SYAH INDRAWAN ..atau lebih dikenali sebagai TOMOK..haha..die la..

KENAPA MALAS NAK MASAK?? =.=

ASSALAMUALAIKUM...
Entry kali ni aku nak luahkan isihati aku kat seorg budak perempuan ni...aku geram sgt ngn si budak ni,....asal la mlas sangat..korg tahu die malas ape...MALAS MASAK..wei, sush la camni kalau nk kawen an...

aku pun xtau la asal la dia tu malas giler nak masak..pergh kalau MOOD DIE baik..masakan mmg thumbs up la..tapi tang yg malas tu..HADOI!!!..sakit hati la mak bapak die..
puih!!!cam ni ke nak jadi ISTERI ngn IBU MITHALI..!!!

geram la wei..dah ko tahu xde sape yg nak masak kat umah..pndai2 la fkir..MASAK LA..!!!!..DUK NGADAP   LAPPY KO JE BUAT APE!!

korg nak tahu x SAPE DAK PEREMPUAN TU??NI GAMBAR DIE..


BUDAK YG PKAI TUDUNG HITAM TUH..


korang nmpak x budak perempuan dalam gmbar tu....tu la yg malas masak tu..aigooo
sape kenal????nak tahu name die suhaila a.k.a PEMILIK BLOG NI..hahah...
aku la yg tgh tulis ni...huhu..saje bg gempak sikit..chewah..aku pun sedang risau ..asal la malas nak masak..
nape erk..

kalau kemas2 kat rumah tu..serah kat aku..mmg cepat aku buat..(termasuk bakul angkat sndri pulok)hahha
tapi..aku bukan saje2 malas masak..salah satu sbbnyer..terlampau bnyk sayur and bahan masakan...sampai aku sndri x tahu nak masak lauk ape..sengal erk aku..

korg bygkan la..ikan ade,ayam ade, sayur ade...wei der..bile dah jadi macam tu..aku terus jadi BLUR..then KEMALASAN datang mengganggu..hahhhah..

lagi satu time xde bnde yg nak dimasak..hadoi satu hal...malas nak g KEDAI..kedai bukan jauh..tapi kalau dah ngadap lappy kesayangan aku ni...hmmmm..satu ape pun x jadi..

HARI NI KES PARAH..aku rase macam nak pengsan bile mak aku start cakap
"ela,t ko masak la lauk cmpur2 ea..ade sotong,udang tu..sayur2 tu..campur sekali.."..kepale aku mula pening

TIBA-TIBA..
ayah aku plak ckap ngn aku.."ela, t masak sayur2 campur2 tu semua..IKAN tu MASAK ASAM PEDAS."
ADUH...aku rase macam jatuh dari langit ke tujuh..tergolek2 ..huhu..tambah lagi satu DISH..

nak wat macam mane....dah mmg kena buat sebab takde sape yg masak kat umah..tapi ade jugak faedahnye..
hahha..aku dapat tgkatkan SKILL MEMASAK aku..huhuhu..betul tak..
kepade sape2 yg bace dan kemungkinan adalah prince charming aku hahha....aku tgh try sedaya upaya untk blajar masak..kahkahka..

k la..aku nak selesaikan misi aku ni..iaitu MEMASAK..doakan lah sedap yer..k bye..assalamualaikum..(^_^)

Wednesday, June 29, 2011

MALAYSIA MENANG!!!....PUSINGAN KE-2:FANTASI @ PASTI??

ASSALAMUALAIKUM SEMUA!!!!
DI MALAM yg penuh bintang dan cahaya bulan ni aku mengistiharkan malaysia menang lawan ngn taiwan!!








HHAHHAHA..amacam semua???best x..walaupun aksi2 mereka sangat baik..tapi bg aku sgt kecewa sebab taiwan berjaya hasilkan 1 gol.ini bermakna ,semasa pusingan ke-2 nanti di taiwan..malaysia perlu menghasilkan lebih banyak gol..


ASYIK BERCERITA PASAL PEREMPUAN..HABIS LELAKI???

ASSALAMUALAIKUM SEMUA!!!!..
BARU JE BUAT ENTRY..dah buat lagi..hahha..terlebih idea pulok..kehkehkeh

aku sebenarnyer dah lame sgt tgk perkare ni jadi..cume biase la..malas nak campur(kononnyer)
hahha..tapi hari ni nak cerita la pasal ni..nak bg pendapat aku yg x tersgt la bernas ni..chewah..poyo lebeh..huhuhu

PERLAWANAN MALAYSIA VS TAIWAN:SIAPA YANG MENANG??

ASSALAMUALAIKUM..huhuhu..sihat x...??kalau x sihat.rase panas badan tu..cepat2 gi klinik..minum air banyak2..lagi satu..jgn makan durian banyak2..hahha(peringatan tuk aku jugak..)hahah

hari ni hari ape????hari rabu kan...trend blogger 4 this now is WORDLESS WEDNESDAY..td aku ade wat satu entry..korg fhmkan la yer..huhuhu.skang ni bukan wordless ag..tapi WORDFULL..huhu..boring plak kalau x tulis..dok ngadap fb pun bosan..so,aku duk mengomel la kat sini..
malaysiavstaiwan Keputusan Terkini Malaysia vs Taiwan 29 Jun 2011

WORDLESS WEDNESDAY

assalamualaikum



first:

Tuesday, June 28, 2011

DURIAN VS SEGAMAT??? ADA KENA MENGENA KE??

ASSALAMUALAIKUM:-D


korg sihat...asik tanye sihat ke tak an..ok la tu..hahha(ape aku merepek ni...wakaka
back to title..DURIAN????korg msti suke an cerita pasal makan ni..hahaha aku tau..
aku tetibe nak buat entry ni pas aku tgk satu post kawan aku kat fb..SEGAMAT???
Ape kne mengena DURIAN dengan SEGAMAT???
durian besar ni ade kat dataran segamat..hahha


dataran segamat

sebelum tu..aku nak cerita sikit pasal segamat...aku setuju ngan kawan aku tntg ade ape je kat segamat???
setakat GIANT..aloh..boleh g kat mane2 pun..choiiii!!

CHUBBY TU COMEL!! YEKE???

ASSALAMUALAIKUM...hai semua2..ni entry aku yg aku rase ..x tau la rase ape..keh keh keh
aku nak cerita ape???chubby la..tapi ramai org selalu kate GEMUK..i hate this statement..even aku kengkadang suke gak ckp org tu gemuk..tapi bile kena kat batang hidung sendiri...pergh..PANAS HATI,PANAS TELINGA..hahha..betul x..

ramai org pandg enteng kepade si chubby2 macam gmbar bawah ni







Monday, June 27, 2011

MASJID BIRU,ISTANBUL

ASSALAMUALAIKUM..
korg sume sihat x???
hari ni aku nak cerita sikit pasal masjid..sekarang ni ramai orang nak buat masjid2 yg besar2 betul x???
tapi apa akibatnya..masjid x berpenghuni..sedeh kan..nak tahu..apabila berlaku umat akhir zaman berlumba-lumba membina masjid yg besar2 tapi tidak dikunjungi adalah salah satu tanda kiamat kecil...sekarang dah tahu..so,kita banyakkan amal kerana bumi ni pun dah tua..
FOTO LAMA DIAMBIL SEBELUM 1895


PERISTIWA ISRAK DAN MIKRAJ

ASSALAMUALAIKUM...
APE khabar semua???harap2 sihat dan jiwa dipenuhi dgn zikir..
ok la..hari ni saya nak kongsi sikit tentang satu peristiwa yg bersejarah dalam kalendar islam..


korg tahu x ape yg berlaku pada 27 rejab 1432 hijrah bersamaan dgn hari rabu ni???
x tahu??
kalau nak tahu..pada hari itu adalah berlakunya israk dan mikraj..
sebelum saya bercerita dengan lebih lanjut,,saya tahu yg awak yg bace entry ni pun rase yg ini adalah hal yg

Sunday, June 26, 2011

Mas Ahmad Safwan Ajak Masuk BLOGLIST..

assalamualaikum semua!!!
hahaha...girang gumbira aku hari ini...huhu



hujan rintik2 diluar rumah..kesejukan ..hahha
tapi papepun aku tetap nak wat entry..kuang2hahha..(gelak x abis2)

HATI SI OKU-Mereka masih ada perasaan

assalamualaikum..apa khabar semua???saya harap korg gembira...hari ni saya nak cerita tentang sebuah kehidupan..
kadang2 kita tidak bersyukur dengan apa yang kita perolehi dalam hidup dan memperlekeh khidupan mskin org lain..kenape jadi begini??mane hilangnye sifat smpati yg ada pada diri kita??/

OKU...sapa mereka??mereka adalah org yg sgt istimewa walaupun dilahirkan tidak sempurna...kita sepatutnya simpati kepada mereka..

MASIH MAMPU TERSENYUM DAN MAHU KE SEKOLAH

Saturday, June 25, 2011

MAHARAJA LAWAK ...SEPAH BERJAYA!!..NAK DOWNLOAD VIDEO AKHIR..JOM!

ASSALAMUALAIKUM SEMUA!!!!
hahhah..smgat tetiba aku hari ni...sush2.an..
asal aku gembira sgt ni???
MAHARAJA LAWAK???


HUHU..sape x tgk tu..xde astro ea..
bukan nk mngate  tp aku pun xder astro..haha..tapi nk tau aku tgk kat mane??
kat umah org sebelah..(umah nenek aku)
hhaha..macam mane persembahan tadi..
hahah aku mmg hampir2 nk ke tndas..huhu..tapi x jadi..
komen aku persemabhan malam ni..

Friday, June 24, 2011

ISLAM ITU INDAH-KHUTBAH JUMAAT YANG PENUH MOTIVASI





assalamualaikum..salam jumaat kepada semua..memandangkan hari ni adalah hari jumaat..saya nak kongsikan satu khutbah yang saya rasa sgt bagus untuk semua umat islam dalam menunjukkan betapa indahnya agama yg kita peluk sekarang ni iaitu AGAMA ISLAM..kalau korg nk tahu lebih lnjut ..jom tgk video ni..moga2 akan mndatangkan kebaikan dan ilmu yg berguna kepada kita..insyaAllah


TUTORIAL MELETAKKAN GAMBAR DI PAGE YANG LAIN


assalamualaikum...salam jumaat kepada semua..
hari ni..buat pertama kalinye aku buat tutorial..huhuhu
tapi topik kali ni senang jer,,tapi ade jugak org yg x tau..(SAPA YG TAU JGN GELAKKAN DIEORG YG X TAU PLAK)
ACTUALLY,aku buat ni sbb ade sorg kawan aku yg aku knl kurg tau pasal bnde ni..ssh tuk die an..so,aku buat tutorial ni..huhu..sape2 yg x tau tu..pun tgk2 la skali..jom BACE..

MALAYSIA BERJAYA!!!!!

ASSALAMUALAIKUM...ape khabar awak semua??
huhu..k lah entry kali ni saya nak cerita pasal bola sepak semalam...hhahaha..
saya tahu saya dah terlambat=.=..tapi x kesah ..nak cerita jugak...huhu
mmg sangat gempak Malaysia semalm kan..saya sendiri sangat terkejut dan gembira dengan prestasi Malaysia sejak akhir-akhir ni...
kekuatan skuad Malaysia mmg sangat membanggakan dan diharap prestasi macam ni terus dikekalkan..
MALAYSIA BOLEH!!!

Thursday, June 23, 2011

MALAYSIA VS LUBNAN(PUSINGAN KEDUA KELAYAKAN OLIMPIK 2012)


assalamualaikum semua...hahha
sehat x...?? aku sure korg msti berkobar2 nak tgk bola sepak malm ni er...huhu..aku pun nk tgk gak
kalo sape2 yg x tau tu..ni perlawanan pusingan kedua antara lubnan dengan malaysia untuk kelayakan olimpik 2011..

DOWNLOAD FULL MAHARAJA LAWAK MINGGU KE-12

ASSALAMUALAIKUM...
sihat x awak ,awak, dan awak,..kalau sihat jom bace entry kite ni(hari saya nak main pggl kite2 erk)-gedik plak ko ni suhaila...haish
k la..sape dah tgk maharaja lawak mggu ke- 12???x tgk lagi..aku pun baru tgk kat you tube....maklumlah..kiter xder astro..hahhhah
sape2 yg x tgk lagi tu..korg sume boleh down load kat sini..

tapi sbelum tu..kite cerite sikit pasal maharaja lawak mggu ke-12 ni erk...mmg tersgat lawak btul..hahha...kite x kering gusi gelak..hahha..mmg sengal giler ar dieorg...kiter rase..minggu ni plaing best la..
kiter sangat suke kat sepah..mmg lawak die lawak melayu btul la(wlaupun aku x tau nak beza..hahha)
tapi aku harap episod akhir maharaja lawak gempak macam minggu ni..k lah..malas nak citer panjang..tgk la video kat bawah ni erkk

Wednesday, June 22, 2011

KELUARGA BAHAGIA AARON AZIZ

ASSALAMUALAIKUMM.....
jumpe lagi kat sni erk...
hari nak gosip ni(suhaila ni asik bergosip je kejenyer)


sape yang x knl aaron aziz????yela..yg kat cerite NORA ELENA tu...YG jd SETH TAN tu..hahha
kalo korg x knl...malu dgn nenek aku..die pun knl sape aaron aziz..hahha
NI AARON AZIZ AND FAMILY..

back to  title..korg tau x die dah kawen??x tau..haish..ustazah aku pun tahu...maklum lah..ustazah aku mnt giler kat aaron...iskh.3..sabo jela~~

RSVP????APE TU??

assalamualaikum semua...kalau x jawab dosa..kalau jawab sayangggggggg..(^_^)

hahha...baek x korg sume.??saya harap awak semua baek2 ea...haha
ptg2 yg indah ni(dah nak snje dah pun)..tetibe aku ade idea nak wat entry ni...
sjak aku bnyak join group2 blogger kat facebook ni...aku sntiasa la mndapat undangan ke event2(ceh bajet VVIP la tu)..hahha
yela..mane x nye setiap hari ade je yg wat contest la ..event la..aku je yg x buat2 ape2 contest..(tu nanti la yer)
tu aku x kesah la...aku pun join jer..yg x best yer..time ade undangan tu la ade word "RSVP"...

Tuesday, June 21, 2011

CIRI-CIRI LELAKI YANG MENJADI IDAMAN WANITA..

assalamualaikum semua..kih2...malam2 buat entry erk...x kesah la an..

sihat tak semua...kalo x sihat..jgn lupe makan ubat...(ayat same jer)^^

hmmm..korg msti x sabar2 nak bace entry ni...for sure lelaki terhangat dipasaran tertanye2 ape erk yg perempuan tgk kat llaki...
sebelum tu..actually saya buat entry saya sebab teringatkan sorg kawan saya yg saya namakan sebagai cik kepot..hahha..dok cerita pasal lelaki idaman..so,saya nak share khas tuk die..hahha..mana tahu..ciri2 ni ada pada seseorg ..

MEMOIR OF MONCHEH

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..
entry saya kali ni nak share pasal skolah lama saya dulu..MJSC gemencheh..
hari ni saya dgn parent saya datang la kat skolah tu balik..nak ambil sijil spm..
mule2 tu nervous semacam..macam nak jumpe pakwe plak..hhaha..

Monday, June 20, 2011

LYRIC FT ISLAND-YOU ARE LOVE


Haruharu rul keudae eobshi salado
Haruharu rul keudarel eetgo salado
Sarang eobshi sal su eetdago
Keudae eobshi sal su eetdago
Dajimhago ddo habnida

Maeil maeil rul nunmulro salaga
Maeil maeil rul gyeondiyeo salaga
Ireohke nan eetji mothago
Majimothae salgo eetdago
Ddaenutnun huhwihabnida

Gago namyun ddaedatnun ge sarangibnida
Jago namyun ool geot gatun keudaeibnida
Narul apeuge haedo
Narul seulpeuge haedo
Keudae gatun saram eobsupnida

UNIKNYA USIA NABI..

ASSALAMUALAIKUM...
ape khabar...???harap2 la sehat....
sebelum tu saya nak ucapkan SELAMAT HARI BAPA kepada ayahku dan semua ayah2 diseantero dunia..:-D
msti korg ade yg celebrate an ngan ayah korg...hope enjoy...

k lah back to story..saya nak cerita pasal UNIKNYA USIA NABI..saya baca artikel di solusi..
so nak share2 la dgn korg...nak tahu x..umur2 nabi2 kita sebelum Nabi Muhammad S.A.W kebanyakkannye sgt pnjg ..yg paling lama adalah nabi Adam a.s iaitu 1000 tahun...

Jom Sertai Bloglist Luqaz!



assalamualaikum...ape khabar semua...hahha..k la..stret to the point jela an..entry saya kali ni nak cerita pasal..la..pasal tajuk entry saye la an...sedang saye mlihat blog kawan saye yg kecik ni iaitu si teciq..
ternmpk la entry yg bertajuk "jom sertai bloglist luqaz"..korg bermint.??ecece..minat la tu...shy shy cat plak..xpe2..awak sume xyah bgtau saye minat ke x.. just klik je kat banner di bawah..




dah..klik banner tu???x klik lagi..klik la skang..huhu..senang dan kacang an..(saye tau)
dah namenye saye wat entry ni msti la saya join kan...
so saya nak join blogger girl..al maklum la..mmg sejak azali dilahirkan sebagai kaum hawa an..?/

k la..tujer na cer..tggu ea entry saya yg baru..assalamualaikum
p/s: jgn just bace je tau entry ni..join sekali..alang2..jadi la bloglist saya gak..(hahha)~~~sabo jela..

Friday, June 17, 2011

GIRLS TAK BOLEH KAHWIN ..BILA....

ASSALAMUALAIKUM kawan2...
x jawab dosa..kalau jawab sayanggggggg...(^_^)

korg sihat x..kalo x sihat g check dr. tau..jgn biar melarat...sape yg sush..awak jugak..hahha


sape nampak gambar kat atas tuh...kalo x nmpak susah2..hahha..

actually aku nak cerite pasal kahwin-kahwin oh kahwin..hahha..iskh suhaila ni bru 19 tahun dah cerita soal kahwin..huhu x pe la an sekali sekala..

HACKER ..AWAT KORANG WAT CAMNI??

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

korg pe kabo???aku rasa korg mesti sehat2 belaka an..macam la aku yg sangat gembire duk dirumah..hhahhayeke?? tande soal di situ..kuang2..

sape tgk last NORA ELENA tadi..aku sure perempuan2 kat luar tu msti CAER an dgn si SETH TAN ..bukan setan ..termasuk lah aku..
and 4 sure lelaki2 kat luar tu duk kutuk si seth tan sbb awek2 dieorg sume menggedik nak suh pakwe dieowg jadi macam seth tan..hahha..tu mmg kontroversi..kuang2..

aku pun tersgt la tacing..so pepehal aku nak tgk STANZA CINTA ahad ni..korg tau x??nak tau lbh lanjut klikSTANZA CINTA

back to title aku..pasal si HACKER ni??? korg dah knape??BNYAK GILER WEBSITE yang dah kena hack..korg dah x cukup makan GULE HACK ke..
SORE THROAT??LETS EAT THIS:-D


ikut pade Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia, mengesahkan, 91 laman web digodam dengan 51 daripadanya membabitkan laman web kerajaan.

76 daripada tu berjaya dipulihkan.

SKMM melalui pusat rangkaian keselamatannya dalam satu kenyataan memaklumkan kebanyakan penggodam menyebarkan "Distributed Denial Of Service" atau D-Dos yang mengakibatkan pengguna internet sukar untuk melayari laman web itu.

Thursday, June 16, 2011

UNIK DAN MISTERI TAHUN 2011..

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

mesti korg pelik an..mula2 unik..pastu misteri plak..tapi jgn risau aku bukan nak cerita pasal misteri nusantara ke..misteri rumah kosong ke ape ke an..hahha..nak kongsi sikit pasal tahun 2011..

ORANG KATA TAHUN NI TAHUN BEG KEKAYAAN..ENTAHLAH..USAH YG PENTING KAN??


boring2 ni aku pun g la tgk2 page aku kat FB ..nmpk la sorg kawan kita punye status cerita pasal ni..
aku pun cuak la..ceh konon2 la..hahah..so aku cari la kat google..pasal ni..

belum masuk cerita lagi..ni ceritanyer..kalau korg nak tau..thun ni ade tarikh2 yg unik iaitu

  • 1/11/11
  • 11/1/11
  • 1/1/11
  • 11/11/11
jeng2..unik an???jarang berlaku au dalam setahun..

tapi bukan tu je...cube ko try calculate 2 nombor terakhir tahun korg lahir pastu tambah dengan umur korg sekarang..x yah gune calculator..congak jer..hahah

contoh: tahun aku lahir:1992
            umur :19
            then: 19+92=111..

korg try la jawapan nyer aakan dapat 111..(bersungguh2 aku try umur mak aku,adek aku,akak aku)jawapan=111..semangat tul..hahha

ada lagi..nanti korg tggu bulan oktober..hhaah..kalau x g cari kalendar sekarang..bulan ni akan ada
5 kali hari ahad,5 kali hari isnin, 5 kali hari sabtu..ajaib x???hahah
kejadian ni akan terjadi setiap 823 tahun..wah..bertuah la kita..nak tggu 823 tahun lagi..ai..mmg x boleh la..so,tahun 2843 la baru ade lagi..btul x aku kire ni..korg kire la sendiri..haha
k la..sekadar nak berkongsi ilmu..assalamualaikum

nah..aku bg kalendar ..takyah cari ag..hahha

p/s: ini menunjukkan kuasa Allah S.W.T
p/s: ada yg kaitkan tarikh2 ni dengn kejadian yg x baik..betul ke??entahlah ..
p/s: komen la yer..bg pendapat..

Wednesday, June 15, 2011

BAD MOOD..WHAT??!!


Assalamualaikum semua..
hari ni sebenarnyer x tau nak kongsi ape kat korg…just want to share my feeling wif u all..saya x tau la kenape dengan diri saya seminggu ni..kekadang bad mood..rasa macam terrible..horrible!!! semua ada..i was so much thinking about this and I don’t know why??

GERHANA BULAN PENUH-16 JUN 2011


assalamualaikum sahabat2 sekalian..entry saya kali ni ingin berkongsi sedikit ilmu yg telah saya baca melalui note akak saya..topiknyer tentang Gerhana bulan penuh..

Tuesday, June 14, 2011

nak tahu rahsia bulan kelahiran??

assalamualaikum semua..ni say nak kongsi sedikit tntg rahsia kelahiran..kajian ni di buat oleh dr fadhilah kamsah..so kalau nak tahu..check it out..








JANUARI 
  • bercita-cita tinggi dan orangnya serius,
  •  suka mendidik dan dididik
  •  sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik
  •  rajin dan setiap yg dibuat nampak keuntungan
  •  suka smart, kemas dan teratur 
  • bersifat sensitif , berfikiran mendalam, pandai mengambil hati org lain,
  •  pendiam kecuali telah dirangsang, agak pemalu, daya tumpuan yang sangat tinggi, 
  • mudah mendisiplinkan diri sendiri, badannya sihat tetapi mudah diserang selsema, 
  • bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamirkannya, 
  • cukup sayang pd kanak-kanak, suka duduk rumah, setia pada segala-galanya,
  •  perlu belajar kemahiran sosial, cukup cemburu yg sangat tinggi 


confession of friend-2AM



kkwae oraedwaesseo nae mami jogeumssik byeonhagi sijakhanji
honjaseo goerowohanji
eonjebuteonga niga bolttaemada
neoreul ullineun namjaga neomuna miwosseo

charari naega neol jikineun ge
naeuljido moreundaneun saenggagi
ijeneun naega neol anajugo
saranghaejugo sipdan saenggagi deureosseo

Baby ijeneun naege wa
And be my lady neomuna oraetdongan
jikyeobwasseo mareobsi seoseo
antakkaun gaseumeul sumgimyeo

chinguro chinguro jinaeya handan iyuro
mokkkaji chaollatdeon
geu gobaegeul chamaya haesseo
hajiman ijeneun gobaekhalkke
neoreul saranghae

nae soneul japgo nabakke eopdamyeo
nagateun chingureul dunge jeongmal keun chukbogiramyeo
byeonchi mallago mareul hal ttaemada
jogeumssik jarananeun nae sarangeul nulleosseo

charari naega neol jikineun ge
naeuljido moreundaneun saenggagi
jakkuman deureo hajiman chamasseo
neoreul irheobeorilkka duryeowo hajiman

Baby ijeneun naege wa
And be my lady neomuna oraetdongan
jikyeobwasseo mareobsi seoseo
antakkaun gaseumeul sumgimyeo

chinguro chinguro jinaeya handan iyuro
mokkkaji chaollatdeon
geu gobaegeul chamaya haesseo
hajiman ijeneun gobaekhalkke
neoreul saranghae


LYRICS SONG 2AM-THIS SONG





Ye bbeun mog geoli-leul sa chu go ship ji man
Meod jin cha leul tae wo chu go ship ji man
Ye bbeun oseul lib hyeo chu go ship ji man o nan
Choh eun gose de lyeo ka go ship ji man

Chu meo ni e neoh-eun son en jabhi neun ge eobd neun de
Eo ddeoh ke neol chabeul su ga isseo
Nae saeng hwaleun neo e ge eo ul li jil lanh neun de
Keu lae do nae gyeote isseo chu gedd ni

Chul su idd neun ge i no lae bagge eobd da
Ka jin geo la gon i mog so li pagge eobd da
I ge neol ud ge man deul sun isseul ji mo leu ji man
Keu lae do bul leo bon da
Ni ga pada chu gil pa lae bon da

Neo neun kwaen chanh ta go maleul lha ji man
Na man isseu myeon doen da go ha ji man
Haeng bokha da go neul malhae ju ji man neo neun
Teo ba la neun ge eobd da go ha ji man

Ye bbeu go joh eun geod deul chae midd go meod jin il deul
Neo do bun myeon hi ha go ship janha Baby
Nae gyeote isseo ju myeon motha neun geol lal janha
Keu lae do nae gyeote isseo ju gedd ni

Chul su idd neun ge i no lae bagge eobd da
Ka jin geo la gon i mog so li pagge eobd da
I ge neol ud ge man deul sun isseul ji mo leu ji man
Geu lae do bul leo bon da
Ni ga pada chu gil pa lae bon da

I no lae bagge eobd da
Cheong mal ka jin ge i mog so li pagge eobd da
I ge neol ud ge man deul sun isseul ji mo leu ji man
Keu lae do bul leo bon da
Ni ga pada chu gil pa lae bon da
Ni ga pada chu gil pa lae bon da

=====HANGUL=====

예 쁜 목걸이를 사주고 싶지만
멋진 차를 태워 주고 싶지만
예쁜 옷을 입혀 주고 싶지만 오 난
좋은 곳에 데려가고 싶지만

주머니에 넣은 손엔 잡히는 게 없는데
어떻게 널 잡을 수가 있어
내 생활은 너에게 어울리질 않는데
그래도 내 곁에 있어주겠니

줄 수 있는게 이 노래 밖에 없다
가진 거라곤 이 목소리 밖에 없다
이게 널 웃게 만들 순 있을지 모르지만
그래도 불러 본다
니가 받아 주길 바래 본다

너는 괜찮다고 말을 하지만
나만 있으면 된다고 하지만
행복하다고 늘 말해 주지만 너는
더 바라는 게 없다고 하지만

예쁘고 좋은 것들 재밌고 멋진 일들
너도 분명히 하고 싶잖아 Baby
내 곁에 있어 주면 못하는 걸 알잖아
그래도 내 곁에 있어 주겠니

줄 수 있는게 이 노래 밖에 없다
가진 거라곤 이 목소리 밖에 없다
이게 널 웃게 만들 순 있을지 모르지만
그래도 불러 본다

이 노래 밖에 없다정말 가진게 이 목소리 밖에 없다
이게 널 웃게 만들 순 있을지 모르지만
그래도 불러 본다
니가 받아 주길 바래 본다
니 가 받아 주길 바래 본다

=====TRANSLATION=====

Even though I want to buy you a pretty necklace
Even though I want to take you out on a ride in a nice car
Even though I want to dress you in nice clothes
Even though I want to take you to nice places

This hand that I put inside my pocket grabs nothing
How can I get you
My position doesn’t suit you
Regardless, can you stay by my side

The only thing I can give is this song
All I have is this voice
Even if this makes you laugh
But I still sing
I hope you accept it


Even if you say it’s okay
Even if you say it’s okay if I have you
Even if you say you’re happy everyday
Even if you say you don’t what anything more

Pretty, good things; fun, cool things
You obviously want to do these things too Baby
You know that if you stay by my side I can’t do these things
Regardless, can you stay by my side

The only thing I can give is this song
All I have is this voice
Even if this makes you laugh
But I still sing
I hope you accept it

I only have this song
I really have nothing but this voice
I don’t know if this will make you laugh
But I still sing
I hope you accept it
I hope you accept it

CERITA MASA CUTI..

ASSALAMUALAIKUM..

saya ni dah lame duk melepak kat rumah ni..sampai x tahu nak wat ape,,,hahha..
entry saye kali ni nak tunjukkan beberape perkare yg aku buat kat umah ni ha..

MMG BEST DUK UMAH..tp conclusion best jugk pergi skolah and matrik..
bila ingt2 balik..rindu plak kat kngkawan aku semua tu..

JOM CHECK IT OUT GAMBAR2 YG NAK SAYA TUNJUK


MASA DEKAT ULU TIRAM(UMAH AKAK)
SEMPAT AG POSING SEBELUM BALIK
SEGAMAT

SUKMA 2011

assalamualaikum..huhu..
actually skang ni saya tak tau nak wat pe..so,saye pun berblogwalking la...ait...ternampak plak blog sorg abg ni..entry die pasal sukma 2011..
lepas tgk entry die ni..bru saya teringat yg saya nak wat entry ni..tup2..entry lain plak yg saya buat..hahha


Monday, June 13, 2011

PENGERTIAN QANAAH


ASSALAMUALAIKUM SEMUA.....alhamdulillah kita masih dipanjangkan umur..

tadi saya ade la tgk2 kat blog penulis novel stanza cinta tu..dan saya bace satu rangkap kata iaitu..

“Barangsiapa menginginkan teman, cukuplah Allah menjadi temannya. Barangsiapa menginginkan kekayaan, cukuplah qanaah menyertainya.
Barangsiapa menginginkan nasihat, cukuplah kematian menasihatinya.
Barangsiapa menginginkan harta simpanan, cukuplah al-Quran menjadi barang simpanannya. Barangsiapa yang tidak cukup dengan keempat-empat hal ini, cukuplah neraka baginya”

AARON AZIZ BERLAKON LAGI? STANZA CINTA

ASSALAMUALAIKUM...

ni saya nak cerita drama yg pasti akan menjadi bualan hangat selepas drama NORA ELENA..
yg penting drama tu dibintangi oleh pelako yang hangat di pasaran sekarang iaitu AARON AZIZ..sape x knl an???pelakon singapura yg menapak kat malaysia ni..ustazah saya pun minat dia..haha..jangan x cayye..

tajuk drama tu adalah STANZA CINTA..romantik lagi..tapi ini lebih kepada bercorak islamik sikit la..hah


NAK KUAT DAYA INGATAN?


Amalkan Tidur Yang Cukup

- 1/3 hidup kita dihabiskan dengan tidur. Namun ada orang yg suka tidur lewat atau mengabaikan tidur yg cukup. Badan perlu rehat. Keletihan hanya akan mengganggu maklumat/data yang telah disimpan oleh otak dan juga menjejaskan kemampuan untuk mempelajari sesuatu yg baru. Oleh itu, amalkan tidur yg cukup di malam hari kerana ia dapat membantu daya ingatan kita berfungsi.

HAZAMA JUARA AKADEMI FANTASIA KE-9!!

"alhamdulillah,pertama sekali saya mengucapkan syukur kepada Allah s.w.t ,kepada pihak astro kerana memberi peluang ke-2 untuk buktikan kemampuan saya kepada rakyat malaysia,ibu bapa saya..."
hhaha..tula antara kata2 yg terselit kat ucapan hazama pada konsert akhir akademi fantasia ke-9..


Sunday, June 12, 2011

keputusan final piala FA..siapa juara????

assalamualaikum.. semua..hahha..

k la..hari ni al kisah cerita pasal sukan plak..bukan pasal sukma tapi pasal piala FA...
cantik an????


korang yg kaki2 bola mesti tahu kan sape yg masuk final...tentu2 la perlawanan kelantan menentang terengganu...
wah.. 2 pasukan mmg hbat..dan akhirnya piala FA kali ni di julang oleh terengganu..!!!tahniah2..hahha
buat kelantan..jangan sedih2...next time boleh cuba lagi an...

mengikut kepada perlawanan pada separuh masa pertama, pasukan masing2 mempamerkan aksi yg sangat baik dan kedua-dua pasukan tidak berjaya menghasilkan gol...

tetapi.pada separuh masa kedua,disebabkan kesilapan yg sepatutnya tidak boleh berlaku apabila pemain kelantan Daud Su. menjaringkan gol sendri menjadikan terengganu lebih bersemangat untuk memenangi perlawanan tersebut..

keputusannya terengganu menang 2-1 ke atas kelantan..

P/S: apa-apa pun yg berlaku..hidup mesti diteruskan>>>(^_^)

Friday, June 10, 2011

2PM-heartbeat




2PM-fly to seoul




2PM-i'll be back





Korean Lyric :
[Junsu]
I'll be back
Neon dashi nareul chajeul geoya
Geuttae dashi naega ol geoya
Geu nugudo neoreul naboda sarang hal sun eopgie


[Wooyoung]
Gabjagi ireom eotteokhae nan eotteokke
Haran malya nega dodaeche
Eottehke irae nan nega nal
Yeongweonhi saranghalgeoran mal mideotdan malya



[Chansung]
Yaksokhaetjanha yeongweonhi byeonhaji maljago
Urineun bunmyeong maejeojin jjagirago
Bunmyeonghi matdago
Nega geureohke yaegihaetjanha



[Junsu]
I'll be back
Neon dashi nareul chajeul geoya
Geuttae dashi naega ol geoya
Geu nugudo neoreul naboda sarang hal sun eopgie



[Junho]
You'll be back
Neoneun dashi dora ol geoya
Geuraeseo neol bonaeneun geoya
Naneun ara nega na eopshin motsandan geoseul
I'll be back



[Wooyoung]
(Neon nan urin) Heeojil su ga eopseo
[Wooyoung]
(Nega) Chakgageul hana bwa
Igeon nuguna
Hanbeonjjeum gyeokkneun gobiil ppuniya jeongshincharyeo



[Chansung]
Dashi saenggakhae (saenggakhae) amuri
Mareul hae jweobwado imi neon
Mareul deudji anha meariro doraojanha (~ojanha)



[Junsu]
I'll be back (be back)
Neon dashi nareul chajeul geoya (neon nareul chajeul geoya)
Geuttae dashi naega ol geoya (nan ara)
Geu nugudo neoreul naboda sarang hal sun eopgie


[Junho]
You'll be back (you)
Neoneun dashi dora ol geoya (dashi naegero)
Geuraeseo (dora ol geoya) neol bonaeneun geoya (nan ara)
Naneun ara nega na eopshin motsandan geoseul



[Taecyeon]
Listen baby girl
Geurae doraseojulke
Meotjige namjadabge nohajulke
Geurigo neol gwichanke
Haji anhke mareobshi jeo dwieeseo
Jugeun deushi seoseo
Barabolke neoneun moreuge geunyang meolli seo
Aju manhi tteoreojyeoseo naeui jonjaereul
Nega wanjeonhi ijeobeorige Uh~



[Nichkhun]
But you better know that I'm not giving you away
Will I ever stop waiting no way
It'll be the same in my world
I'm your boy You're my Girl
Jamkkan geudael bonaejiman
Nan nega dashi doraol georan
Geol ara geureoni geokjeong mara nega sseureojil ttae
I'll be back (I'll be back, I'll be back)



[Junsu]
I'll be back (I'll be back)
Neon dashi nareul chajeul (you know) geoya
(Neon dora ol geoya)
Geuttae dashi naega ol geoya (naega ol geoya)
Geu nugudo neoreul (no) naboda sarang hal sun eopgie
(Nobody, love you like me)



[Junho]
You'll be back (you'll be back)
Neoneun dashi dora ol geoya
Geuraeseo neol bonaeneun geoya
(I know) Naneun ara nega
(You know) Na eopshin motsandan geoseul

(Neon dora ol geoya) I'll be back

Translation :

I’ll be back
You will find me again
I’ll be back then
Nobody can like you more than I do



What’s this suddenly

What should I do
How can you do this to me
I believed your words you’ll love me forever
You promised we’ll never change
We’re the match made in heaven
It’s so true You told me
I’ll be back
You’ll find me again
I’ll be back then
Nobody can like you more than I do
You’ll be back
You will be back
So I let you go
I know that you cannot live without me
I’ll be back
You and I, we cannot be apart
Maybe you’re mistaken
This hard time comes to everyone Wake up
Think twice No matter how many times I tell you
You don’t listen to me My calls echo back
I’ll be back
You’ll find me again
I’ll be back then
Nobody can like you more than I do
You’ll be back
You will be back
So I let you go
I know that you cannot live without me
Listen baby girl
Ok, I will turn around I will let you go nicely like a man
I will be standing silently like a dead man far behind you
Without bothering you You will never know
Far far away so that you can forget me completely UH~
But you better know that I’m not giving you away
Will I ever stop waiting no way
It’ll be the same in my world I’m your boy You’re my Girl
I let you go for a moment I know you’ll be back
So don’t worry When you fall down I’ll be back
I’ll be back
You’ll find me again
I’ll be back then
Nobody can like you more than I do
You’ll be back
You will be back
So I let you go
I know that you cannot live without me
I’ll be back

2PM-again and again



2PM-10 point out of ten




Korean Lyric :
That girl neomu yeppeo Oh my god giga makhyeo
Igeon bon jeogi eomneun geureon areumdaumiya
Mallo seolmyeonghaedo aradeutji motalgeoya
Chaek sogeseona bol su inneun kkum sogeseona mannaboneun
Geureon yeojaran mallya narimyeon nalmada oji anha

Dwitmoseubi neomu sarameul goeropge hae
Chakhan nareul jakku nappeun mameul meokge hae
Igeon chameul suga eobseo jeongmal neomuna goerowo
Yeonghwa minyeoneun goerowol bol ttae deo goerowo

[*]
Geunyeoui ipsureun masisseo ipsureun masisseo
(10jeom manjeome 10jeom)
Geunyeoui darineun meotjyeo darineun meotjyeo
(10jeom manjeome 10jeom)
Geunyeoui nallineun meoritgyeol nallineun meoritgyeol
(10jeom manjeome 10jeom)
Geunyeoneun meorieseo balkkeutkkaji modu da
(10jeom manjeome 10jeom)

Nareul bogo utneunde (10jeom) malhaneun moksoriga (10jeom)
Mannamyeon manna bol surok eojjeom
Binteumi eobseo Yes sir, Yes sir
Geunyeo ttaemune jeongmal michyeosseo
Harurado an bol suga eobseo eoje neomu bappa haru swieosseo
Geureoja ibe gasiga dotchyeosseo Oh~

Dwitmoseubi neomu sarameul goeropge hae
Chakhan nareul jakku nappeun mameul meokge hae
Nuni tteoreojijil anha jeongmal mari doejil anha
Igeon yahan manhwayeonghwa boda deo yahan geot gata

[*]repeat
Lala lallalla lalla Pretty baby~
Lala lallalla lalla Be my lady~
Lara lallalla lalla Pretty baby~
Lala lallalla lalla Be my lady~

Lala lallalla nan ppajyeotjanha geunyeo eobsi saneun geon haebonamana
Geunyeoga juneunge neomuna manha nae ibeseo misoga kkeunhijil anha
Geunyeo eobsin sana mana geureom ije naneun eotteoke hana
Era moreugetda idaeroga jota geunyeoga surimyeon chwihae beoriryeonda
[*]repeat

Haha (10jeom manjeome 10jeom)
You know what it is(10jeom manjeome 10jeom)
It's JYP... (10jeom manjeome 10jeom)
And 2PM baby (10jeom manjeome 10jeom)
Translation :
That girl, so pretty. Oh my god, unbelievable. This is beauty I’ve never seen before
Even if I explain it in words, you won’t understand. Someone you see in a book or meet in a dream
She’s that kind of girl. If you let her go, she won’t come back

Her appearance from behind distresses a person. It keeps making a kind me into having a bad heart
I can’t hold this in. I’m so distressed. I’m even more distressed then a distressed movie star

Her lips are tasty, lips are tasty (10 out of 10)
Her legs are beautiful, legs are beautiful (10 out of 10)
Her waving hair, her waving hair (10 out of 10)
Everything from her head to her toes (10 out of 10)

She looks at me and laughs (10 points) Her speaking voice (10 points)
If we meet, there is no gap so I can see her. Yes sir, yes sir

Because of her, I’m going crazy. I can’t miss a day without seeing her
Yesterday was too busy. I rested for a day. And then a thorn came out of my mouth. Oh~

Her appearance from behind distresses a person. It keeps making a kind me into having a bad heart
My eyes don’t look away. This really makes no sense. This is flashier than a flashy animated cartoon.

La la lalala la la Pretty baby~ La la lalala la la Be my lady~
La la lalala la la Pretty baby~ La la lalala la la Be my lady~
La la lalala I have fallen. I try to live without her but…
There’s so much she gives. The smile on lips never ends
Without her, can I live or not? Then, what do I do now
Ah, I don’t know. I like this. If she were alcohol, I’d easily get drunk

Haha~ (10 out of 10) You know what it is (10 out of 10)
It’s JYP (10 out of 10) And 2PM baby (10 out of 10)

DOWNLOAD FULL EPISOD NORA ELENA

ASSALAMUALAIKUM....
how are u???
i am sure u all fine....
hari ni nak cerita pasal dram yg tgh hot skang ni yg bakal habis 16 jun ini iaitu NORA ELENA..
ANTARA PELAKON DALM NORA ELENA

SEMAKAN KEPUTUSAN PERMOHONAN USM 2011



ASSALAMUALAIKUM...SEBELUM TERLUPA..
ni saya nak kongsi sedikit tentang permohonan USM...KEPUTUSAN PERMOHONAN





Semakan keputusan kemasukan ke Program Ijazah Sarjana Muda diUniversiti SainsMalaysia bagi Sidang Akademik 2011/2012 boleh dibuat mulai 10 Jun 2011, JAM 12.00 tengahari.
PAra pelajar lepasan Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM), Matrikulasi, Asasi, diploma dan setaraf dengannya yang telah mengemukakan permohonan untuk kemasukan ke USM bolehlah menyemak keputusan mereka.
Semakan Keputusan USM
  • Semakan keputusan permohonan ke USM boleh dibuat melalui laman web https://pohon.usm.my/
  • Pemohon perlu log in dengan menggunakan Nombor Rujukan Permohonan.
Program Pendidikan
  • Keputusan permohonan ini tidak melibatkan permohonan ke USM yang dikemukakan kepada Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar (UPU) bagiProgram Pendidikan.
  • Sila rujuk laman web UPU untuk maklumat mengenai keputusan permohonan Program Pendidikan.
Pertanyaan
  • Sila hubungi Talian Khas USM di 1 300 888 876 atau Faks: 04 653 3328 atau e-mel: admissions@notes.usm.my jika terdapat sebarang pertanyaan.


sumber:2dayblogger
           :ePutra
jangan lupa tengok tau...hahah.k..assalamualaikum
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/