Wednesday, June 29, 2011

ASYIK BERCERITA PASAL PEREMPUAN..HABIS LELAKI???

ASSALAMUALAIKUM SEMUA!!!!..
BARU JE BUAT ENTRY..dah buat lagi..hahha..terlebih idea pulok..kehkehkeh

aku sebenarnyer dah lame sgt tgk perkare ni jadi..cume biase la..malas nak campur(kononnyer)
hahha..tapi hari ni nak cerita la pasal ni..nak bg pendapat aku yg x tersgt la bernas ni..chewah..poyo lebeh..huhuhu
jom2...:-D
cerita ni pasal lelaki and perempuan..pasal ape erk???
pasal AURAT..hahha.."dah lapuk.." msti org ckap macam tu..tapi isu yg lapuk ni la perlu dititik berat kan
aku bukan nyer ape..telinga aku ni panas tul dgr bila tgk lelaki yg sok baik ni..suke kutuk2 perempuan..certain la..bukan semua..jgn marah..sekadar berkongsi pendapat..aku nak bg situasi ni

SITUASI 1


-perempuan beragama islam lalu pakai baju seksi dgn skirt pendek..2 org lelaki pun berbual
lelaki 1: wei2,ko tgk minah tu..pergh,gerek seh..skirt macam skirt adik..yg punggung bergayut  kiri kanan kiri kanan.

lelaki 2: yela..pergh ..mmg x la..suke wat dosa..dah tahu macam tu x leh pakai..pakai jugak..aurat tu dah la x reti jaga..perempuan ape la ni..iskh3..buat main2 je boleh la..hahha


  • dah bace dialog kat atas tu..amboi..ni la llaki..pandai burukkan org je..aku sure lebih 50% akn fikir perempuan macam lelaki2 tu ckap..betul x..wei..cube fikir out the box sikit..jgn plak salah faham yg aku nak backup perempuan pakai seksi..bukan cam gitu..mmg dieorg salah..tapi atleast korg yg lelaki lelaki ni cube la berdoa ke moga2 wanita2 yg pakai2 seksi gitu berubah..kan lebih baik macam tu....
  • yang lagi satu aku pelik...k fine korg nak cakap perempuan yg pakai nmpak lurah sana sini tu DOSA..aku x nafikan..habis tu yg korg si JEJAKA-JEJAKA yg tak kelip2 pandang perempuan seksi tu pasal pe..amboi..mentang2 lah org cakap pandang sekali tu dapat pahala..so,korg pndg jela..x kelip2 mata tengoknyer..haish..korg x fikir ke tu dosa pandang aurat perempuan yg bukan muhrim???hahha..MAKNENYE..perempuan tu dapat dosa..sang lelaki yang tgk pun dosa..betul x??tang ni lelaki x pernah fikir..selalu salahkan perempuan..
ops..lelaki yg bace entry ni..hope jgn marah..sbb tu just pendapat...semua org berhak mengeluarkan pendapat..betul x???

next, AURAT LELAKI..
aku tgk..semua gembar gembur..meletap letup bile cerita pasal aurat perempuan..fuhhh..dahsyat..
tapi kita x sedar bukan perempuan je yg ada aurat..lelaki pun ade aurat..yg si jejaka ni ..tau x aurat korg sampai mane??aurat lelaki DARI PUSAT SAMPAI KE LUTUT ...itu sahaja..
tapi ape dah jadi??????? ni yg korg lupa..sibuk hafal aurat perempuan sampai lupe aurat sendiri..huhu

mesti ada lelaki cakap"wei,kiteorg lelaki beb..relax la....tengokpun x de nafsu x macam perempuan.."

betul...sekali lagi AKU TAK NAFIKAN..but ingat..macam ape yg CERTAIN lelaki ckap kat perempuan..x tuttp aurat DOSA..mcm tu juga llaki..

bercerita pasal kat padang....sape minat sukan for sure nmpak..(termasuk la aku)=.=(tapi aku terus pndg tmpat lain ea)..ceritanyer gini..
pemain2 ni sesuka hati je pakai boxer je.. adoi..boxer  plak atas lutut..mmg x la..
kot yer pun ko nak tunjuk 6 pax ko tu..agak2 la..(tapi kadg2 yg kurus kering tu yg over)=.=
abis yg pakai seluar pendek atas lutut tu pe kes??

tu pun same je..x caye..malam ni kan ade perlawanan bola sepak antara taiwan dengan malaysia..cube korg skodeng2 sikit sape je pemain yg pakai seluar bawah lutut..yg si penonton2 perempuan ni..dah nmpak then trus fokus pada permainan dieorg,,jgn duk tgk lama2 plak..hhaha
TU JE YG AKU NAK CERITA ..aku nak mintak maaf kot2 ada sapa yg terase ea..sbb aku bukan nak tuju khas pada sesape just nak bg pandangan aku..
sebagai seoarng perempuan ..aku pun segan jugak bile org duk cerita pasal kaum2 hawa yg Seksi2 ni...terseksa jiwa gak..jadi aku nak ingatkan especially tuk diri aku juga tuk perempuan muslimah seantero dunia(bajet negara lain tgk je blog aku..hahha)..biar lah perhiasan diri kita ni untuk tatapan suami kita je..:-D

yg jejaka2 pun sama..jgn lah duk salahkan perempuan je tau..korg pun sepatutnya tutup aurat jugak untuk bakal isteri korg gak....huhu...aku pun bakal kahwin  ngn lelaki jugak..

sape bace entry ni anggap jela akunye post ni sebagai INGAT MENGINGATI ANTARA SATU SAMA LAIN...BUKAN untk MARAH..tapi lebih unsur nasihat..aku pun manusia biase..kadang2 ada jugak silap dan salah..tapi kitakan boleh berubah...SEDANGKAN MUSUH BOLEH JADI KAWAN..nikan kita yg mmg sedara seagama islam..

comel kan bertudung..??

k la..malas cerita panjg2..duk celoteh dari tadi..sakit tgn woohh tulis....kalau ade sebarang komen..tgglkan lah yer..kalau x nak komen pun.. tgglkan jejak kat shoutbox..t senang2 saye terjah blog anda..yg baik tu datang dari Allah S.W.T yg buruk dtg dari dri saya sendri..assalamualaikum(^_^)

p/s: kita bersaudara perlu ingat mengingati...
p/s: jgn lupe tgk entry lepas
p/s: selamat beramal..
p/s: 

5 comments:

misz athiqah said...

betul..betul..betul!!..sokong!!!!.. lelaki sangat suka mgutuk...diorg hanya tau myalahkan tanpa bantu untuk ubah yang salah tu kepada yg betul..huhu..tau mcari salah perempuan...tanpa sedar kekurangan sdri..huhu...apa salah pergi baik2 ckp awak nie kena tutup sikit...alang Nabi Muhammad pun tidak mhina tapi tgur secara halus..ini pulak kita yg manusia biasa nie...huhu...

salam..jenguk jengah anda di sni...=)

misz athiqah said...

awak...kita cakap jgn kecil hati tau...nie nasihat sesama blogger yerk..huhu...awak tlg disable word verification tuk komen nie..huhu..sbb wat blogger len jadi malas nak drop komen..huhu..sbb WV nie wat browser hang r...sbb blog awak penuh dgn moving thing cam daun2 background tue..huhu.sorry kalo trasa....

nur farina said...

ermm..btol2!!so jln tunduk bwh je..jgn toleh mne2..hahaha

suhailaselaginella said...

misz athiqah:thanx bace entry ni..thanx gak 4 the advice..xpe..x terase pun..nsihat tu bntu sy lagi dlm blogging ni..huhu..thanx sgt2:-D


farina:hohoho..x lehbla jln tunduk bwh..cett..konon2 jela..hahha

teciq said...

aha! i like diz entry ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/