Thursday, June 16, 2011

UNIK DAN MISTERI TAHUN 2011..

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

mesti korg pelik an..mula2 unik..pastu misteri plak..tapi jgn risau aku bukan nak cerita pasal misteri nusantara ke..misteri rumah kosong ke ape ke an..hahha..nak kongsi sikit pasal tahun 2011..

ORANG KATA TAHUN NI TAHUN BEG KEKAYAAN..ENTAHLAH..USAH YG PENTING KAN??


boring2 ni aku pun g la tgk2 page aku kat FB ..nmpk la sorg kawan kita punye status cerita pasal ni..
aku pun cuak la..ceh konon2 la..hahah..so aku cari la kat google..pasal ni..

belum masuk cerita lagi..ni ceritanyer..kalau korg nak tau..thun ni ade tarikh2 yg unik iaitu

  • 1/11/11
  • 11/1/11
  • 1/1/11
  • 11/11/11
jeng2..unik an???jarang berlaku au dalam setahun..

tapi bukan tu je...cube ko try calculate 2 nombor terakhir tahun korg lahir pastu tambah dengan umur korg sekarang..x yah gune calculator..congak jer..hahah

contoh: tahun aku lahir:1992
            umur :19
            then: 19+92=111..

korg try la jawapan nyer aakan dapat 111..(bersungguh2 aku try umur mak aku,adek aku,akak aku)jawapan=111..semangat tul..hahha

ada lagi..nanti korg tggu bulan oktober..hhaah..kalau x g cari kalendar sekarang..bulan ni akan ada
5 kali hari ahad,5 kali hari isnin, 5 kali hari sabtu..ajaib x???hahah
kejadian ni akan terjadi setiap 823 tahun..wah..bertuah la kita..nak tggu 823 tahun lagi..ai..mmg x boleh la..so,tahun 2843 la baru ade lagi..btul x aku kire ni..korg kire la sendiri..haha
k la..sekadar nak berkongsi ilmu..assalamualaikum

nah..aku bg kalendar ..takyah cari ag..hahha

p/s: ini menunjukkan kuasa Allah S.W.T
p/s: ada yg kaitkan tarikh2 ni dengn kejadian yg x baik..betul ke??entahlah ..
p/s: komen la yer..bg pendapat..

2 comments:

Izz_Zaty said...

wah ! ajaibnya !
01+10 = 11. haha !

Izz_Zaty said...

amik entry unik awak ni.. btw, dah credit :] http://sofiesecret.blogspot.com/2011/11/unik-dan-misteri-tahun-2011.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/