Friday, June 24, 2011

TUTORIAL MELETAKKAN GAMBAR DI PAGE YANG LAIN


assalamualaikum...salam jumaat kepada semua..
hari ni..buat pertama kalinye aku buat tutorial..huhuhu
tapi topik kali ni senang jer,,tapi ade jugak org yg x tau..(SAPA YG TAU JGN GELAKKAN DIEORG YG X TAU PLAK)
ACTUALLY,aku buat ni sbb ade sorg kawan aku yg aku knl kurg tau pasal bnde ni..ssh tuk die an..so,aku buat tutorial ni..huhu..sape2 yg x tau tu..pun tgk2 la skali..jom BACE..



TUTORIAL MELETAKKAN GAMBAR DI PAGE YG LAIN.

  • firstly,korg pergi ke page yg korg nak ambil gmbr tu..macam kat bawah ni..contohnye:aku nak promote fb si budak ni kat satu page ni(huhu)..so,aku pergi la wall die.cam gmbar bawah ni..



haha..ni wall budak tu..

  • secondly,korg pun amik la link yg aku highlight cam kat gmbar bawah tu,then korg copy..leh catch up x??



  • thirdly,korg pergi plak kat wall yg korg nak share wall kwn korg tu..contohnyer mcm aku ni:aku nak letak dp kawan aku tu dekat page KAKIlike ni..

NI PAGE YG AKU NK LETAK FB KAWAN AKU TU

  • Then,korg nmpk x tulisan "link" kat wall tu..ce tgk gmbr bawah..dah nmpak korg klik kat situ..akn muncul satu box ..kat box tu..korg paste kn "link" yg dah korg copy tadi..awal2 tadi..


NMPAK X..PASTE KAN TAU..

  •  THEN,korg nmpk tak perkataan ATTACH kat situ..so..korg klik..

KLIK KN DI ATTACH...

  •  LASTLY,akn termuncul lah gmbar kawan tu kat situ..Then,tekan share..siaplah..sngkan


hahha..macam mane??? sng x???korg try la..mungkin korg nk link gmbr kat kawan ke...pape ke..boleh gune care ni..tu je la assalamualaikum

p/s:thanx kepade irah n kakilike sbb aku amik gmbr page2 anda ni...sbbkan itu..bg kredit skit kat dieowg ni..huhu..
p/s: malu bertanye sesat jalan..:-D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/