Tuesday, December 20, 2016

JOM BACA BUKU BINIKU NINJA!!


Assalamualaikum semua

Memandangkan harini adalah hari cuti, jadi aku pun berhasrat untuk membuat entri sekerap yang mungkin. Huhuhu. Ok untuk cerita pada kali ini adalah cerita tentang buku. Nak dikatan aku ni seorang pembaca buku tegar tak la jugak sebab buku aku pun banyak yang berhabuk tu..huhu. Tapi boleh lah nak dikirakan selalu jugak baca buku.

buku yang paling terbaru aku baca adalah buku BINIKU NINJA.


Hah..ada sapa yang dah baca belum??

Kalau nak tahu buku ni adalah buku karya seorang traveler yang diberi nama AZLAN ANDI. 
Buku ini mengisahkan perjalan hidup dia bersama isterinya yang dinikahi dengan hanya 3 minggu sahaja selepas perkenalan mereka. Nak jadi cerita mereka berdua ni bercinta selepas nikah la.

Nampak Sweet kan??

Mungkin ramai yang mengatakan sungguh tipikal seseorang yang bernama Suhaila ni. Tapi takpe sebab aku sememangnya begitu. Lagipun buku ni bukan menceritakan kisah couple yang belum ada apa2 ikatan. Buku ini mengisahkan cerita penyatuan dua hati yang sah ikatannya dan menunjukkan bahawa walaupun tidak bercinta bertahun2 tapi mereka dapat membina keluarga yang bahagia.

Lagi satu yang menarik tentang buku ni adalah Azlan Andi ni menceritakan kisah pengalaman beliau mengembara ke negara orang. Agak detail jugak beliau cerita sampai aku rasa sangat excited dan aku rasa aku nak sangat pergi kat tempat2 yang beliau sudah pergi tu.huhuhu

ILMU YANG AKU PEROLEH DARI BUKU BINIKU NINJA


  • Niat Kerana Allah S.W.T
    • Apa-apa yang kita lakukan adalah berdasarkan niat. Semua perbuatan kita, kita niat hanya Kerana Allah S.W.T. InshaAllah semua akan dipermudahkan
  • Restu Ibu Bapa Penting
    • Dalam buku ini Azlan Andi menceritakan bahawa isterinya(Sabatini Dzue) meminta beliau untuk bertanyakan walinya iaitu ayah beliau sekiranya Azlan betul2 ingin memperisterikannya.
  • Travel 
    • Buku beliau banyak menceritakan kisah pengembaraan mereka berdua yang sangat menyeronokkan
    • banyak benda yang boleh diperolehi daripada mengembara ni selain dapat melihat negara orang lain, kita juga dapat tadabbur alam dan melihat seni bina mereka yang menarik yang lain daripada Malaysia
Tertarik x??
huhu..kalau anda berminat bolehlah dapatkan dikedai2 buku yang berdekatan anda!!


JOM KONGSI DI FACEBOOK

Thursday, December 1, 2016

MUJARABNYA MINYAK HERBA ASMAK!!



Assalamualaikum semua..

Anda mencari minyak yang boleh merawat segala macam penyakit?
Hilangkan penyakit Asma?
Melegakan lenguh2 badan?






 Harini Suhaila nak bercerita tentang manfaat satu jenis minyak ni. Nak tahu minyak apa?
Minyak tu adalah Minyak Herba Asmak Mujarab.




Pengenalan Minyak Herba Asmak Mujarab

Minyak Herba Asmak Mujarab ini adalah edaran Syarikat MHAM Sdn. Bhd. Minyak ini juga telah menjalani proses R&D dan dalam proses mendapatkan kelulusan KKM. Isi kandungannya adalah 30ml tapi dengan sebotol minyak herba ni mampu menghilangkan segala jenis penyakit. SAYA DAH CUBA!!

10 TIPS BILA ANDA KEKERINGAN DUIT!!


Kelebihan Minyak Herba Asmak Mujarab
  • Merawat dan melegakan penyakit asma
  • Menghilangkan batuk, kahak, selsema dengan pantas dan efisien
  • Membantu menghilangkan sakit gigi, 
  • menghilangkan lenguh-lenguh badan, sakit kepala, resdung, sembelit
  • Melancarkan peredaran darah.
  • Boleh digunakan untuk luka dan gatal-gatal badan
Siapa Yang Sesuai Menggunakan Minyak Herba Asmak?

Anda jangan khuatir dan risau sebab minyak ni terbukti sesuai untuk semua peringkat umur.
Bayi pun boleh guna. sebab tu la tagline minyak ni "satu rumah satu minyak herba asmak".




Cara Penggunaan Minyak Herba Asmak

Terdapat cara yang khusus bagi setiap masalah atau penyakit2 yang dialami oleh para pengguna. namun, cara asas penggunaannya adalah sapu dileher dan kedada, ketengkuk dan kebelakang. Minyak ini juga boleh disapu ditapak kaki.

Testimoni Pengguna


"Anak berusia 6 bulan sudah tidak lagi mempunyai masalah lelah, batuk berkahak, dan selsema teruk"








 Saya pun dah menggunakan minyak ni. Al maklumlah saya ni bekerja shift. Kalau saya kerja malam tu badan memang rasa lenguh2 sebab orang lain sibuk tidur, kita pulak sibuk bekerja. Jadi saya pun selalu menggunakan minyak herba ni. Fuhh..badan memang rasa lega. Sakit2 dan lenguh pun hilang. Lagi satu minyak herba ni sejuk sangat dan sangat2 la selesa. Sebab tu minyak ni sangat sesuai untuk semua seawal bayi lagi.

Harga Minyak Herba Asmak

Harga jualan sebotol minyak ini adalah RM 39. Berbaloi2 sangat kan??
Dah lah murah, mujarab pulak tu. Harga tak sampai RM 50 ringgit pun. Kalau nak tahu pengeluar telah mensyaratkan pengedar yang Sah menggunakan harga yang sama bagi mengelakkan kekeliruan oleh pengguna. Jadi, anda jangan la risau.

Untuk Menjadi Pengedar yang sah


Sekiranya berminat nak mencuba atau nak menjadi agen, boleh ke link di bawah atau hubungi terus :


Hotline HQ : 019 – 970 8897


Website rasmi syarikat : Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd






PERTANYAAN LANJUT

Untuk pengetahuan anda, minyak herba Asmak ni sudah semakin popular dan banyak info menarik yang boleh anda lihat untuk tahu dengan lebih lanjut tentang produk ini. Anda boleh lihat dilaman sosial seperti yang tertera dibawah:

Hotline HQ : 019 – 970 8897


Website rasmi syarikatMinyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd





Instagram mham.sdnbhd


Facebook Page Penawar Asma Mujarab


Youtube : Minyak Asmak

E-mel : meedysworld@gmail.com

INFO PENTING!!

Sebelum membeli, anda mesti memastikan bahawa minyak tersebut adalah asli. Jangan tertipu kerana terdapat orang2 yang tak bertanggungjawab telah membuat produk tiruan berdasarkan label minyak herba Asmak. Untuk lebih lanjut boleh lihat video di bawah.








JOM KONGSI DI FACEBOOK

Saturday, November 19, 2016

Review Fantastic Beast And Where To Find Them

Assalamualaikum.. :D

Memandangkan su ni bekerja di panggung wayang, tak salah rasanya untuk kita nak promote sikit cerita2 yang menarik yang tengah panas kat panggung kan??

Baiklah, harini su nak review pasal cerita "Fantastic Beast And Where To Find Them"..huhuhu
http://suhailasellaginella.blogspot.my/2016/11/review-fantastic-beast-and-where-to.html


Sneak preview untuk cerita ni adalah pada 17 November 2016 yang lepas. So, disebabkan hakak suhaila ni memang jenis yang minat cerita2 magik2 ni, dengan terujanya, lepas balik kerja terus la pergi tengok cerita ni.

Serius Wa cakap sama Lu memang BEST Wei!!!.. Memang bagi 9/10 BINTANG!! Satu bintang lagi dah bagi kat aktor die yang bawa watak tu dengan mantap..huhuhu

NI BINTANGNYA..huhu


Filem ni berdurasi 2 Jam 15 Minit menggunakan penulisan oleh penulis J.K Rowling yang sangat popular dengan filem bersiri Harry Potter.

Synopsis Fantastic Beast And Where To Find Them.

JK Rowling sememangnya mempunyai cukup pengetahuan menggunakan sastera sebagai metafora untuk menarik perhatian kepada isu-isu sebenar. Melalui cerita ni beliau menarik perhatian kepada kejahilan manusia dan keengganan untuk mengakui pemuliharaan haiwan dan kekurangan maklumat tentang haiwan-haiwan tersebut.


Fantastic Beasts And Where To Find Them, pada asalnya adalah sebuah buku teks di Hogwarts iaitu Sekolah Ahli Sihir dalam Siri Harry Potter di mana rakyat sihir British termasuk Harry Potter dan kawan-kawannya mengkaji buku tersebut sebagai bahan pembelajaran. Rowling mengembalikan 70 tahun sebelum masa Potter untuk memberitahu orang ramai tentang asal-buku teks dan kehidupan pengarang pada masa tersebut. Filem ini, mengisahkan pengembaraan Newt Scamander (Eddie Redmayne) dalam perjalanan ke Amerika untuk melepaskan Thunderbird di Arizona. Walau bagaimanapun, semasa tiba di New York, ternyata bahawa entiti yang tidak diketahui telah mengakibatkan pembinasaan bandar. Selepas itu, sebahagian daripada makhluk ajaib yang ditempatkan di dalam beg tersebut keluar melarikan diri.
Newt Scamander

Berikutan beberapa drama dan salah faham, Newt Scamander dituduh bertanggungjawab terhadap bencana di New York. Dengan bantuan Porpentina "Tina" Goldstein(Katherine Waterson) bekas auror di Kongres Magical Amerika Syarikat (MACUSA); adik Tina Queenie; dan No-Maj (Non Magical Person) pekerja kilang bernama Jacob Kowalski. Scamander mesti menyelamatkan haiwan peliharaannya dari cengkaman manusia.


Pada masa yang sama, kuasa jahat memusnahkan bandar diturunkan untuk menjadi satu Obscurial, satu pasukan parasit yang menggunakan kanak-kanak sebagai tuan rumah. Percival Graves (dilakonkan oleh Colin Farrell), auror berpangkat tinggi dan pengarah keselamatan ajaib untuk MACUSA, bertanggungjawab dalam siasatan. Adakah Newt Scamander berjaya menyelamatkan haiwan2 peliharaannya?? Siapa yang bertanggungjawab diatas kemusnahan yang berlaku di New York? 

Kalau nak tahu jom tengok di panggung wayang sekarang!! takkan saya nak cerita lebih plak an kat sini..huhu..


Sape2 yang nak jumpa saya boleh pergi ke TGV Cheras Selatan. Mana tahu boleh dapat tiket free daripada saya..hahhaha

K Bye ASSalamualaikum.. :D

P/s: kalau ade sape2 yang berminat dengan toneexcel boleh pm saya 0177467741

JOM KONGSI DI FACEBOOK

Thursday, October 6, 2016

BELIAN SAMSUNG S7 ATAU S7 EDGE DAPAT POTONGAN RM300 SEHINGGA 8 OKTOBER!!

Assalamualaikum..

Hai semua pembaca2 blog Suhaila Sellaginella ni walaupun kita tidak pernah berjumpa.. Huhuhuhu.
Diharap semua sihat-sihat dan kepada yang baru nak gerak pergi kerja tu, hati-hati memandu. Haritu saya pun telah mengalami kemalangan. Alhamdulillah ok just calar balar sikit. Cuma yang menyedihkan screen phone Asus saya telah pecah..warghhhh..ayah bagi tu wooo.. Tapi nak buat camne, benda dah jadi. So, nak tak nak kena tukar screen LCD ataupun tukar phone baru..huhuhu(gelak tersipu-sipu)

Bercerita pasal phone baru ni, hah aku pun ada la terbaca pasal phone yang tengah hangat dipasaran ni iaitu phone Samsung S7 dan S7 edge. Memang meletop2 promosi. Terasa macam nak beli plak. hahha. Yang menjadikan phone ni special sikit daripada phone2 yang lain adalah phone ni boleh bawak masuk dalam air. So, korang tak payah risau n menangis melalak2 kalau phone korang tu tercurah air. huhuhu..

Yang paling KEBABOM adalah korang boleh dapat potongan RM300!! sekiranya anda beli menggunakan GALAXY LIFE APPS!!


Jadi, kepada sapa yang nak tahu dengan lebih lanjut, anda boleh lawati laman web samsung ataupun pergi ke sini. Jomserbu ramai2!!
 

Thursday, September 15, 2016

REVIEW MOVIE ALIF DALAM 7 DIMENSI


ASSALAMUALAIKUM

Hai semua pembaca2 blog Suhaila Sellaginella ni. Sekian lama menyepi menulis blog, akhirnya saya kembali menulis. Al maklumlah malas yang suka melekat kat dalam diri ni. HA HA HA

Ha. Malas nak berceloteh panjang, kita terus pada tajuk entri kita hari ni. Korang dah tengok ke belum movie Alif dalam 7 dimensi???



     Hmm.. tahu dah mentaliti rakyat Malaysia ni, kalau cerita melayu semua nak tengok bila dah masuk dalam tv. Katanya membazir duit kalau tengok kat wayang. Tapi aku bukan 'typical malay' yang macam tu. Aku tengok je cerita melayu, english, cina, tamil. Belum tengok belum tahu ye dak??

    Dan nak dijadikan cerita, aku pun pergilah ke TGV Mines(tempat kerja lama yg banyak menggamit memori). Aku pun pergilah ke kaunter dan tanya pasal Alif dalam 7 dimensi ni la. Ade yang cakap ceritanya best. Ada pulak cakap jenis cerita hantu kelakar. Aku pun tengok la seat mana yang aku nak duduk. Mak ai!! penuh lahai!!.. Nasiblah ade lagi s
seat. Memandangkan aku memang nak duduk twin seat, jadi aku pun belilah twin seat.

     Mungkin ni filem terbitan Astro Shaw, jadi andaian aku mungkin orang ramai memang menantikan cerita ni sebab sambutan filem terbitan Astro Shaw yang lepas iaitu Polis Evo sangat2 la memberangsangkan dan jalan cerita pun best.

          Setelah lebih kurang dua jam aku duduk dalam panggung wayang tu, keseluruhannya cerita Alif dalam 7 dimensi tu best, kelakar, dan sesuai untuk tontonan sekeluarga. 
4 star saya bagi

       Mungkin disebabkan aku ni memang seseorang yang senang nak gelak kalau orang buat kelakar, jadi cerita ni memang buat aku ketawa terbahak2 la. Ha ha ha ha.. Mula-mula aku ingat cerita ni cerita yang gila2 seram sebab tengok trailer die Izzue Islam punya mata jadi hitam(wuu gila seram)


         Korang kalau yang berkesempatan tu pergilah tengok, sokong cerita melayu sikit. Sapa lagi yang nak sokong kalau bukan kita. Betul x?. K la tu sahaja. Gerak dulu. Pape Roger. Assalamualaikum.

SINOPSIS ALIF DALAM 7 DIMENSI

         Alif (Izzue Islam) merupakan seorang pelajar kolej yang mempunyai saka yang diwarisi oleh ayahnya. Alif terpaksa menjauhkan diri daripada rakan-rakan sekolejnya supaya rahsia dia mempunyai saka tidak diketahui oleh orang lain. Naim( Alif Satar) merupakan rakan sebilik kepada Alif merupakan seorang yang kelakar dan mempunyai minat dan hobi mencari hantu. Setiap malam Naim akan keluar bilik untuk membantu seorang rakannya Anna(Juliana Evans) untuk mencari entiti paranormal bagi melengkapkan thesisnya. Naim yang tahu Aliff mempunyai kuasa untuk melihat entiti yang tidak dapat dilihat pada mata kasar berusaha menyakinkan Aliff untuk membantu mereka menyelesaikan misi mereka. Namun, tanpa diketahui oleh Alif, semakin banyak kuasa yang digunakan semakin kuat kuasa saka yang berada didalam dirinya dan dia tidak akan mampu mengawalnya. Apakah kesudahannya?? Jom saksikan Di pawagam..hehehe
 

Tuesday, June 21, 2016

FLY KE BUSAN,KOREA SERENDAH RM429!!

ASSALAMUALAIKUM!!!

Salam ramadhan yg Ke-16. Wah.. cepatkan masa berlalu. Pejam celik pejam celik dah dekat separuh ramadhan. Lagi 14 hari lagi ramadhan akan meninggalkan kita. Sob2.. So, perbanyakkan amalan2 sunat kerana dalam bulan ramadhan ni terdapat seribu kebaikan didalamnya.

Ok. Kita stop sekejap pasal bulan ramadhan. Ni saya nak cerita ni... Cerita HOTTT lagi BERBALOI2 pada sapa2 yang kaki TRAVEL.. Yela, kita ni kadang2nak jugak merasa angin n udara segar dinegara orang..huhuhu.

Aku ingat lagi dulu, masa zaman2 remaja iolls. ayat macam dah tua lak skang.haha. Aku ni teringin sangat nak pergi korea. Yela, tengok cerita2 korea tu, tempat2 dia semua menarik macam pulau jeju. wahhhh.. pulau jeju!!!



Dan tak disangka2 sekarang Air Asia ada buat promotion kepada pelanggan2 mereka yang dikasihi. Tiket penerbangan ke busan korea serendah RM429 SAHAJA!!. Come on!! MURAH TU!!!

So, sapa2 yang berkenan nak pergi ke Jeju island bolehlah dapatkan PROMO dari AIR ASIA ni..huhu. So sad sebab aku tak dapat nak pergi.. FULUS kureng wei!! SOB2

Tapi, aku tak naklah korang2 yang ada duit ni ketinggalan info2 menarik ni. Kalau korang nak tahu lebih lanjut, korang klik FLY KE BUSAN @ AIR ASIA 
CEPAT2! promosi berakhir 26 JUNE!

JOM2 kita TRAVEL!!!

p/s: alang2 korang dah bace entry aku ni, mohon la klik2 iklan2 yang ada tu.. jasa anda amat saya hargai :)
p/s: sape2 yang berminat nak tahu pasal TONE EXCEL. boleh pm or whassap saya di 0177467741


JOM KONGSI DI FACEBOOK

FLY KE BUSAN,KOREA SERENDAH RM429!!

ASSALAMUALAIKUM!!!

Salam ramadhan yg Ke-16. Wah.. cepatkan masa berlalu. Pejam celik pejam celik dah dekat separuh ramadhan. Lagi 14 hari lagi ramadhan akan meninggalkan kita. Sob2.. So, perbanyakkan amalan2 sunat kerana dalam bulan ramadhan ni terdapat seribu kebaikan didalamnya.

Ok. Kita stop sekejap pasal bulan ramadhan. Ni saya nak cerita ni... Cerita HOTTT lagi BERBALOI2 pada sapa2 yang kaki TRAVEL.. Yela, kita ni kadang2nak jugak merasa angin n udara segar dinegara orang..huhuhu.

Aku ingat lagi dulu, masa zaman2 remaja iolls. ayat macam dah tua lak skang.haha. Aku ni teringin sangat nak pergi korea. Yela, tengok cerita2 korea tu, tempat2 dia semua menarik macam pulau jeju. wahhhh.. pulau jeju!!!



Dan tak disangka2 sekarang Air Asia ada buat promotion kepada pelanggan2 mereka yang dikasihi. Tiket penerbangan ke busan korea serendah RM429 SAHAJA!!. Come on!! MURAH TU!!!

So, sapa2 yang berkenan nak pergi ke Jeju island bolehlah dapatkan PROMO dari AIR ASIA ni..huhu. So sad sebab aku tak dapat nak pergi.. FULUS kureng wei!! SOB2

Tapi, aku tak naklah korang2 yang ada duit ni ketinggalan info2 menarik ni. Kalau korang nak tahu lebih lanjut, korang klik FLY KE BUSAN @ AIR ASIA 
CEPAT2! promosi berakhir 26 JUNE!

JOM2 kita TRAVEL!!!

p/s: alang2 korang dah bace entry aku ni, mohon la klik2 iklan2 yang ada tu.. jasa anda amat saya hargai :)
p/s: sape2 yang berminat nak tahu pasal TONE EXCEL. boleh pm or whassap saya di 0177467741


JOM KONGSI DI FACEBOOK

FLY KE BUSAN,KOREA SERENDAH RM429!!

ASSALAMUALAIKUM!!!

Salam ramadhan yg Ke-16. Wah.. cepatkan masa berlalu. Pejam celik pejam celik dah dekat separuh ramadhan. Lagi 14 hari lagi ramadhan akan meninggalkan kita. Sob2.. So, perbanyakkan amalan2 sunat kerana dalam bulan ramadhan ni terdapat seribu kebaikan didalamnya.

Ok. Kita stop sekejap pasal bulan ramadhan. Ni saya nak cerita ni... Cerita HOTTT lagi BERBALOI2 pada sapa2 yang kaki TRAVEL.. Yela, kita ni kadang2nak jugak merasa angin n udara segar dinegara orang..huhuhu.

Aku ingat lagi dulu, masa zaman2 remaja iolls. ayat macam dah tua lak skang.haha. Aku ni teringin sangat nak pergi korea. Yela, tengok cerita2 korea tu, tempat2 dia semua menarik macam pulau jeju. wahhhh.. pulau jeju!!!

Dan tak disangka2 sekarang Air Asia ada buat promotion kepada pelanggan2 mereka yang dikasihi. Tiket penerbangan ke busan korea serendah RM429 SAHAJA!!. Come on!! MURAH TU!!!

So, sapa2 yang berkenan nak pergi ke Jeju island bolehlah dapatkan PROMO dari AIR ASIA ni..huhu. So sad sebab aku tak dapat nak pergi.. FULUS kureng wei!! SOB2

Tapi, aku tak naklah korang2 yang ada duit ni ketinggalan info2 menarik ni. Kalau korang nak tahu lebih lanjut, korang klik FLY KE BUSAN @ AIR ASIA 
CEPAT2! promosi berakhir 26 JUNE!

JOM2 kita TRAVEL!!!

p/s: alang2 korang dah bace entry aku ni, mohon la klik2 iklan2 yang ada tu.. jasa anda amat saya hargai :)
p/s: sape2 yang berminat nak tahu pasal TONE EXCEL. boleh pm or whassap saya di 0177467741


JOM KONGSI DI FACEBOOK

Wednesday, May 4, 2016

Akak wayang jadi Buddy Trainer!!

Assalamualaikum...
Hye readers!!,😄😄
Hmm..dipagi yang indah ni aku menulis entri. Seakan tak percaya wei..hahahah

Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk menghirup udara segar yang Allah S.W.T ciptakan ni.

Ok, ape erk aku nak tulis dalam entri ni??? Hahha..ok2 baru aku ingat..hmm actually aku nak cerita pasal pekerjaan aku di wayang..yup aku adalah akak wayang. Yang duk buat popcorn,koyakkan tiket kat tearing point, suggest cerita2 best kat panggung, suggest combo promotion yang super duper "murah" tu. Ya. Itu pekerjaan aku..kihkihkih 😂😂😂.

It is not an easy task ok. Memang la uolls nampak senang je, panggil customer,customer dah beli, cakap terima kasih..wow wow wow.. kalau lah sesenang seperti itu, aku la orang yang paling heaven. Kalau korg nak tahu, peel customer yang nak g wayang ni macam2.. nantila aku ceritakan kat entri akan datang. Tungguuuu..

The important part yang aku nak cerita sebenarnya adalah aku dah jadi buddy trainer!!! Huhuhu..Alhamdulillah. setelah hampir 2 tahun duk keje kat sini, aku dinaikkan pangkat. Tapi tulah, tanggungjawab pun makin banyak. Kena ingat tu suhaila.💪💪

Mungkin, ramai yang akan tanya aku, kenapa aku stay lama giler kat tgv ni.. hmm, payah gak aku nak jawab tapi jujur la aku jawab aku suka keje kat sini. Stress memang stress wei. Tapi nama pun kerja, kena hadap la benda tu.

"Kau keje wayang????? Kau degree holder kot!!!"

So??kalau aku degree holder aku tak boleh keje wayang??

Typical malay. So sad. Ada jugak yang tanya soalan macam tu. Dan aku pun selalu gak terfikir pasal benda tu. Dan akhirnya, aku pun putuskan bahawa aku yang pilih jalan aku, dan aku juga yang tentukan kehidupan aku. Bukan orang lain. Biarlah orang nak cakap apa, yang penting aku kerja betul dan tak menyusahkan mak ayah aku.

Kadang2 rasa sebak gak bila mak ayah aku tanya,

Mak: " ela, kau memang nak keje kat situ sampai bila2 ke?"

Aku: ...........ntah..

Sori mak. Kadang2..ehh silap2..bukan kadang2 tapi selalu ikut apa yang aku fikir sesuai dengan aku. Tapi aku takda lah rebel sangat. Nasihat mak ayah aku ada gak aku ikut. Cuma tang kerja ni. Aku cuma mintak mak ayah aku doakan yang baik2 je untuk aku. Dan aku sangat happy sebab mereka mak dan ayah aku.. love you both of you babeyh. 💖💖💖💖

Ok la dah panjang aku berceloteh dan mungkin korang pun rasa muak dengan cerita aku. Dan harini start kerja sebagai buddy trainer. Hadui2..debor lak rasa..hahha. Big power comes with bog responsibilities. Korang doakan aku dapat jadi seorang buddy trainer yang sukses dan bertanggungjawab. Mana tahu cepat sikit naik supervisor. Hahhahaa..

Assalamualaikum 💖💖
💖suhailasellaginella💖

Tuesday, May 3, 2016

Kembali Menulis Lagi

Assalamualaikum.
Hai reader..huhuhu.. Entri ni sebenarnya di buat dikala aku tengah ada mood untuk menulis. Sebenarnya, perasaan malas yang menghantui diri aku ni adalah satu PENYEBAB utama aku berhenti buat entri. Haiihh.

Aku nak mengimbau kembali la saat aku start buat blog dulu.. Dengan serius aku cakap idea memang mencurah2.. nak2 pulak masa tu aku takda kerja pape. Lepas habis matrik. Hmm memang aku duduk menghadap laptop jela jawabnya. Dan terhasil karya2 aku yang tak berapa nak agung tu.hikhikhik

Tapi kan..bila aku baca balik entri2 aku yang lepas tu, aku terasa macam "aikk,suhaila ke yg tulis macam ni??" Hahhaa..

It ok la an. Atleast aku tulis untuk bagi manfaat dan sedikit ilmu untuk sapa2 yang tersinggah blog aku ni😄😄😄.

And right now, aku dah decide nak start balik berblogging and aku nak mantapkan balik cara penulisan aku. Mungkin tak seteror blogger2 yg lain tapi aku nak bawa satu informasi ataupun luahan peribadi(xdela peribadi sangat) melalui penulisan aku kat blog aku ni.

So, aku berharap sangat korang2 yang terbaca post aku kali ni, berdoalah aku akan terus menulis bukan hanya merangka idea difikiran sahaja..hikhik

Akhir kata, jam dah menunjukkan pukul 1 pagi ketika aku mengupdate post ni dan esok aku nak bekerja..yuhuhu..selamat malam gais.. see u soon in my latest entry..bye2..assalamualaikum

💖💖suhailasellaginella💖💖

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/