Saturday, November 19, 2016

Review Fantastic Beast And Where To Find Them

Assalamualaikum.. :D

Memandangkan su ni bekerja di panggung wayang, tak salah rasanya untuk kita nak promote sikit cerita2 yang menarik yang tengah panas kat panggung kan??

Baiklah, harini su nak review pasal cerita "Fantastic Beast And Where To Find Them"..huhuhu
http://suhailasellaginella.blogspot.my/2016/11/review-fantastic-beast-and-where-to.html


Sneak preview untuk cerita ni adalah pada 17 November 2016 yang lepas. So, disebabkan hakak suhaila ni memang jenis yang minat cerita2 magik2 ni, dengan terujanya, lepas balik kerja terus la pergi tengok cerita ni.

Serius Wa cakap sama Lu memang BEST Wei!!!.. Memang bagi 9/10 BINTANG!! Satu bintang lagi dah bagi kat aktor die yang bawa watak tu dengan mantap..huhuhu

NI BINTANGNYA..huhu


Filem ni berdurasi 2 Jam 15 Minit menggunakan penulisan oleh penulis J.K Rowling yang sangat popular dengan filem bersiri Harry Potter.

Synopsis Fantastic Beast And Where To Find Them.

JK Rowling sememangnya mempunyai cukup pengetahuan menggunakan sastera sebagai metafora untuk menarik perhatian kepada isu-isu sebenar. Melalui cerita ni beliau menarik perhatian kepada kejahilan manusia dan keengganan untuk mengakui pemuliharaan haiwan dan kekurangan maklumat tentang haiwan-haiwan tersebut.


Fantastic Beasts And Where To Find Them, pada asalnya adalah sebuah buku teks di Hogwarts iaitu Sekolah Ahli Sihir dalam Siri Harry Potter di mana rakyat sihir British termasuk Harry Potter dan kawan-kawannya mengkaji buku tersebut sebagai bahan pembelajaran. Rowling mengembalikan 70 tahun sebelum masa Potter untuk memberitahu orang ramai tentang asal-buku teks dan kehidupan pengarang pada masa tersebut. Filem ini, mengisahkan pengembaraan Newt Scamander (Eddie Redmayne) dalam perjalanan ke Amerika untuk melepaskan Thunderbird di Arizona. Walau bagaimanapun, semasa tiba di New York, ternyata bahawa entiti yang tidak diketahui telah mengakibatkan pembinasaan bandar. Selepas itu, sebahagian daripada makhluk ajaib yang ditempatkan di dalam beg tersebut keluar melarikan diri.
Newt Scamander

Berikutan beberapa drama dan salah faham, Newt Scamander dituduh bertanggungjawab terhadap bencana di New York. Dengan bantuan Porpentina "Tina" Goldstein(Katherine Waterson) bekas auror di Kongres Magical Amerika Syarikat (MACUSA); adik Tina Queenie; dan No-Maj (Non Magical Person) pekerja kilang bernama Jacob Kowalski. Scamander mesti menyelamatkan haiwan peliharaannya dari cengkaman manusia.


Pada masa yang sama, kuasa jahat memusnahkan bandar diturunkan untuk menjadi satu Obscurial, satu pasukan parasit yang menggunakan kanak-kanak sebagai tuan rumah. Percival Graves (dilakonkan oleh Colin Farrell), auror berpangkat tinggi dan pengarah keselamatan ajaib untuk MACUSA, bertanggungjawab dalam siasatan. Adakah Newt Scamander berjaya menyelamatkan haiwan2 peliharaannya?? Siapa yang bertanggungjawab diatas kemusnahan yang berlaku di New York? 

Kalau nak tahu jom tengok di panggung wayang sekarang!! takkan saya nak cerita lebih plak an kat sini..huhu..


Sape2 yang nak jumpa saya boleh pergi ke TGV Cheras Selatan. Mana tahu boleh dapat tiket free daripada saya..hahhaha

K Bye ASSalamualaikum.. :D

P/s: kalau ade sape2 yang berminat dengan toneexcel boleh pm saya 0177467741

JOM KONGSI DI FACEBOOK

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/