Friday, June 17, 2011

HACKER ..AWAT KORANG WAT CAMNI??

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..

korg pe kabo???aku rasa korg mesti sehat2 belaka an..macam la aku yg sangat gembire duk dirumah..hhahhayeke?? tande soal di situ..kuang2..

sape tgk last NORA ELENA tadi..aku sure perempuan2 kat luar tu msti CAER an dgn si SETH TAN ..bukan setan ..termasuk lah aku..
and 4 sure lelaki2 kat luar tu duk kutuk si seth tan sbb awek2 dieorg sume menggedik nak suh pakwe dieowg jadi macam seth tan..hahha..tu mmg kontroversi..kuang2..

aku pun tersgt la tacing..so pepehal aku nak tgk STANZA CINTA ahad ni..korg tau x??nak tau lbh lanjut klikSTANZA CINTA

back to title aku..pasal si HACKER ni??? korg dah knape??BNYAK GILER WEBSITE yang dah kena hack..korg dah x cukup makan GULE HACK ke..
SORE THROAT??LETS EAT THIS:-D


ikut pade Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia, mengesahkan, 91 laman web digodam dengan 51 daripadanya membabitkan laman web kerajaan.

76 daripada tu berjaya dipulihkan.

SKMM melalui pusat rangkaian keselamatannya dalam satu kenyataan memaklumkan kebanyakan penggodam menyebarkan "Distributed Denial Of Service" atau D-Dos yang mengakibatkan pengguna internet sukar untuk melayari laman web itu.



Kerja pemulihan akan berterusan dan usaha bagi mencari yang terpantas untuk menyelesaikan masalah ini sedang giat dilakukan.

Bermula empat petang tadi, kebanyakan laman web kerajaan yang digodam sudah boleh di layari oleh pengguna.

Serangan terhadap laman web kerajaan bermula 11.30 malam semalam membabitkan kumpulan yang menggelar diri mereka, Anonymous.
ade lagi org pggil operation malaysia...wah ..

Orang ramai, diminta melaporkan maklumat berkaitan isu itu kepada SKMM.

yang x sure nyer sama ade si hacker ni org luar negar or orang malaysia sendiri...pelik2
Mungkin diorang nak menunjukkan protes dan rasa tidak puas hati berikutan sejak akhir-akhir ini banyak pendedahan tentang laman web kerajaan yang dibangunkan dengan kos yang tidak masuk akal.


x tercapai di akal ku langsung...
sedang2 aku berblog walking ni..aku terjumpe la seorang hambe Allah ni..die mmg bengang giler dengan si hacker2 ni sbb dah HACK SEMUA website video download yg die slalu down load tu..(lidah terbelit jap)hahha..kesian abg tu..disebabkan aku selalu download kat you tube je..so,aku kurg terase pape..

yang si hacker ni pun aku pelik...dah xde keje  lin ker..iskh3..susah la aku nak komen...maybe dieorang ade reason dieorg sndri...aku pun x tahu..hahha..

kat bawah ni senarai website yang terlibat
1. SabahTourism (http://pastehtml.com/view/ax3mejiup.html)
2. TourMalaysia (http://tourmalaysia.com.my/)
3. UiTM Penang (http://penang.uitm.edu.my/)
4. JBioTech (http://jbiotech.gov.my/admin/)
5. Ezi2Care – Jabatan Kebajikan Masyarakat (http://ezi2care.jkm.gov.my/)
6. CIDB (http://www.cidb.gov.my/v6/)
7. Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (http://www.spad.gov.my/)
8. KRU Studios (http://www.krustudios.com/)

Selain daripada laman-laman web tempatan yang digodam, sejumlah laman web juga dilihat telah DDOS, ataupun telah ditutup oleh pentadbirnya sendiri untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku. Berikut merupakan antara laman web yang terlibat;

1. 1Malaysia (http://www.1malaysia.com.my/)
2. ASEANConnect (http://www.aseanconnect.gov.my/)
3. Kementerian Pendidikan (http://www.moe.gov.my/)
4. Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (http://www.sprm.gov.my/)
5. Bomba Malaysia (http://www.bomba.gov.my/)
6. Parlimen Malaysia (http://www.parlimen.gov.my/)
7. Kementerian Kerja Raya Malaysia (http://www.kkr.gov.my/)
8. Treasurey (http://www.treasury.gov.my/)
9. Malaysian Meteorological Service (http://www.kjc.gov.my/)
10. Universiti Kebangsaan Malaysia (http://www.ukm.my/)
11. Jobs Malaysia (http://www.jobsmalaysia.gov.my/)
12. (http://www.kpkk.gov.my/)
13. Kementerian Sumber Manusia (http://www.mohr.gov.my/)
14. Polis Diraja Malaysia (http://www.rmp.gov.my/)
15. National Sports Council (http://www.nsc.gov.my/)
16. Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan (http://www.kpkk.gov.my)

 actually banyak lagi..tapi aku senarai kan lah yg aku tahu je la..hhaha

NAK TENGOK VIDEO ATAU MESEJ YANG DITINGGALKAN OLEH HACKER KEPADA KERAJAAN MALAYSIA??
KLIK KAT ABG FAKHRUL

TU JELA NAK CER hari ni..hahha..
p/s: jgn ade hack aku sudah
p/s: sape yg batuk tu sile makan GULE HACK ea...
p/s: ade kaitan dengan yg hidup..

sumber: buletin utama,tv3,

4 comments:

yaya_flanella said...

nak buat macam mana kenalah jaga2 security blog sekali. huhu

suhailaselaginella said...

tula...penting tu..hahha

farah adila said...

huhu..saya bru je kena hack...tapi sekarang dh ok...
nak marah pun tak guna...
benda dah berlaku...

suhailaselaginella said...

hhahha..yeke...naseb baik dah ok..this time lom pernh kene hack..harap jgn kne la..tula..nak marah dah jadi..so pas ni hati2 jela..:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/