Wednesday, June 22, 2011

RSVP????APE TU??

assalamualaikum semua...kalau x jawab dosa..kalau jawab sayangggggggg..(^_^)

hahha...baek x korg sume.??saya harap awak semua baek2 ea...haha
ptg2 yg indah ni(dah nak snje dah pun)..tetibe aku ade idea nak wat entry ni...
sjak aku bnyak join group2 blogger kat facebook ni...aku sntiasa la mndapat undangan ke event2(ceh bajet VVIP la tu)..hahha
yela..mane x nye setiap hari ade je yg wat contest la ..event la..aku je yg x buat2 ape2 contest..(tu nanti la yer)
tu aku x kesah la...aku pun join jer..yg x best yer..time ade undangan tu la ade word "RSVP"...





wei ape bnde alah RSVP ni..MARK ZURKERBERG(btul ke ejaan aku ni??)..tolong explain skit...haish..
aku punye call la si mark ni kan(ayt perasan).korg tau die jawab ape???"suhaila,ko pergi cari kat google,jgn duk tnye aku,aku busy jaga facebook ni ha.."

so,dgn kecewa la..aku cari..cari punye cari...akhirnye terjawab la sudah...nak tahu maksud die ape??
maksud die..R=Répondez , S=s’il  ,V=vous ,P=plaît ..


LA...baru aku tau..aigoo..ape la..korg tau??konfim kes buat2 tau..hhahha
tapi..ape maksudnye wei...maksudnyer dalam bahasa englishnyer PLEASE RESPOND...TU LA bnde alah RSVP tu slalu ade kat event..RSVP TU aslnye dari perkataan france a.k.a perancis lah..haha..aku baru tau...


so,skang korg boleh la kmbg skit kalo kwn2 korg tnye "eh rsvp tu ape erk.??."dan kawan ko msti ckap"wei,ko teror ar ckp bhse perancis!!!"hhaha-.-


tu jela aku nak cer pepagi ni..eh peptang ni..salh pulak-.-
korg nak tau x perkataan2 yg dieorg yg pndi ni sgkatkan??
jom tgk bwh ni:


A.S.A.P=as soon as possible
A.K.A=also known as
K.I.V= keep in view
V.V.I.P=very very important person
V.I.P=Very important person(bkn very idiot person ea)haha
L.O.L=laugh out loud(ni korg slalu gune an.tapi x tau mksud..haha..aku pun same )
S.O.S= save our soul(ni bnyk mksud..t aku buat entry pasal ni..haha)
...k la ..sbnarnyer bnyak lagi yg aku x tulis..t aku tulis ea..nk g bersiram dulu..k..assalamualaikum..(^_^)


p/s: korg boleh RSVP kat sini..hahha..aku ckap perancis ni...
eh.....relax lu..kat bawah ni aku sediakn video maulana af8 tajuk die RSVP..hahha..layan la ea..aku bg lirik lagi..





Kali pertama ku melihat hati sudah rasa terpikat
Bila kau membalas senyuman
Ku berkhayalan…
Kita berdua jatuh cinta
Kau milikku dan ku kau punya

Tapi di dalam realiti belum pasti
Ku pinta kau répondez s’il vous plaît
Jangan biar ku fikir ku bertepuk sebelah tangan
Ku rayu kau répondez s’il vous plaît
Agar dapat berakhir angan yang mengganggu fikiran

Dah tak mampu berselindung lagi
Cinta yang lahir dalam hati
Aku tahu kau juga mahu tetapi malu
Andainya benar katakanlah agar dapat mengorak langkah

Bila ku ketuk pintu hatimu
Izinku masuk
Luahkanlah ku perlu tahu
Luahkanlah isi hatimu

*****

Sudah lama kutunggu jawapan darimu,
Untuk sebuah tanda tanya yang pernah ditinggalkan,
Namun kini ku rela tunggu lagi,
Untuk mendengar jawapan daripadamu.

-Berikanlah Jawapanmu-

2 comments:

AesyaZealous said...

hehehe kita pn tau ckp perancis la cm ni.. RSVP..

suhailaselaginella said...

HAHHHA..btul3..dah pndi dah..:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/