Friday, June 3, 2011

P.RAMLEE SENIMAN AGUNG SEPANJANG ZAMAN

ASSALAMUALAIKUM..
apa khabar semua...sihat x?????
entry hari ni nak cerita pasal ape???
hah...P.RAMLEE...
29 mei lalu genap 38 tahun pemergian Allahyarham Tan Sri P.Ramlee..
namenya terus mekar setelah 4 dekad beliau mninggal dunia iaitu pada 29 mei 1973..







kalau kita imbas blik semua cerita dan lagu2 yang beliau buat ...msti kita akan ingat lagu2 beliau an...
saya pun kalau tengok cerita macam labu labi,masam-masam manis dan banyak lagi la..msti gelak sakan..

hhaaha..tu yang time kelakar..time sedeh plak..mmg bnjir la..(x la bnjir)haha...berlinang air mata je la...
kalau nak tau dulu ayah saya banyak beli cd2 P.Ramlee....hahha

KALAU NAK TAHU..karya P.Ramlee ni bukan setakat kat malaysia jer,,tapi melangkaui sempadan seperti singapura,indonesia,brunei dan selatan thailand,...dahsyat an????

bila kita tgk kat tv..mane2 la..confirm ade cerita-cerite P.Ramlee an??
tapi ada jugk suara-suara sumbang yang kate"asyik2 ulang..bosan la"...
aigoo...nape la macam tu...bagi saya la..cerita tu semua lebih kepada unsur nasihat dan setakat ni masih tergelak sakan walaupun dah tgk bnyak-banyak kali..

antara filem arahan dan lakonan P.Ramlee:
-bujang lapok
-pendekar bujang lapok
-labu labi
-nasib labu labi
-nasib do re mi
-do re mi
-anak bapak
-masam masam manis
-keluarga 69
-laksamana do re mi
-semerah padi
-ahmad albab
-antara dua darjat
-ibu mertuaku.
-nujum pak belalang

k la..sampai sini  je coretan seribu erti...saya pun nak layan my twitter gak....follow me kat twitter plak ea..haha
k assalamualaikum...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/