Tuesday, August 9, 2011

PERLU KE TOUCHING BILA ORANG PANGGIL POYO??


ASSALAMUALAIKUM SEMUA…
PUASA TAK HARI NI…??PUASA!!!HUHUHU POYO JE AKU NI..
POYO??APE CITER PASAL POYO NI??!!
a poyo photo - annemarie poyo furlong photographer: Based in Miami and Atlanta, annemarie poyo furlong specializes in editorial and documentary photography.
WAHAHHAHA..POYO

“tolong boleh x??janganlah pggil aku poyo..x suka ar!!”

Ada sesetengh org suke buat cam statement kat atas..aikk??marah ke kalau org panggil poyo??
Chill la kawan..x payah nak stress sgt..tu perkara biase je..dieorg pggl poyo je..bukannye ape pun..kalau aku..aku x kesah dieorg nak pggil poyo…wahhahhaa…aku mmg POYO pun..huhuhu
SO,skang ni kita x yah touching2 bila ada org pggil kita poyo..nak tahu kenapa????

Actually..menrut KAMUS DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA..poyo tu maksudnya CANTIK…
“HAH??cantik??suhaila,ko tipu ea???”

Wahahha,..aku x tipu pun..cube belek2 jap kamus dewan korg yg dah berhabuk tu..cari perkataan poyo..mesti dia tulis cantik..skang baru tahu kan..rupenya ramai kawan korg puji korg cantik..
Kalau ikut cara budak2 zaman skang cakap poyo tu mmg la macm nak cakap org to bajetlah,x boleh bla..or something yg macam tu la..tapi kita think positive..kot yer mmg dia nak ckap kita cantik tapi malu nak cakap terang2 “eh,ko ni cantiklah”..so,dia buat kiasan sikit..”eh,ko ni poyo la”..huhuhu
Skang ni..x perlu touching2..happy jer..bila kawan korg cakap korg poyo..korg mest berani cakap macam ni..
“terima kasih sebab pggil aku poyo..kalau nak tahu poyo tu maknanya cantik tau..ko x tahu??g balik baca kamus dewan”
GEMBIRA JE...

Huhu..lagi bagus kalau korg ingat mukasurat dia sekali..x payah sush kawan korg nak cari..terus jer refer mukasurat tu..huhuhu..k la sampai sini jer..assalamualaikum..
Kata suhaila:ramai kawan aku panggil aku poyo..so,dieorg nak kata aku cantik la ni??wahahha..bangga sekejap..^______^


  Click here to get 1 Million Guaranteed Real Visitors, FREE!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/