Thursday, August 11, 2011

AJAL MAUT DITANGAN ALLAH S.W.T

ASSALAMUALAIKUM
salam ramadhan..entry kali ni aku sedang berada dalam keadaan yg sayu....pagi2 on9 tiba2 terbace kat status seorg kawan ni tentg pemergian seorg student matrik batch aku...terkejut sgt2..padahal arwah baru update status bila aku bace kat wall arwah...



meskipun aku x lah rapat dgn arwah..cuma just kenal sebab dia JPP kat matrik.n dia kawan dengan budak kelas aku yg jadi JPP jugk....tapi mengikut daripada pandangan peribadi aku..dia seorg lelaki yg baik...terase sedih di atas pemergian arwah..sebab aku mmg follow blog dia..dan suka cara penulisan yg berdasarkan keislaman..

tapi,aku arwah tersgt bertuah kerana meninggal dibulan yg penuh rahmat dan barakah ni iaitu bulan ramadhan dan arwah meninggal pun dalam perjalanan ke surau untuk menunaikan solat subuh..

papepun yg pergi tetap pergi ,kita yg masih hidup perlu teruskan kehidupan..yg penting kita sedekahkan Al-Fatihah dan doa ke atas roh arwah,moga2 tenang di sana dan kita  fikirlah sejenak bahawa ajal maut tu ditangan Allah S.W.T..bila2 masa Dia boleh amik ..x kire muda atau pun tua..jadi,beramal ibadat lah sementara kita masih dikurniakan kesihatan dan kehidupan...
assalamualaikum
kata suhaila:teringat kat arwah atuk aku yg meninggal dunia bulan ramadhan tahun lepas..:'(
Click here to get 1 Million Guaranteed Real Visitors, FREE!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/