Wednesday, August 24, 2011

PERKARA NAKAL YG SELALU BUDAK-BUDAK BUAT TIME PUASA


ASSALAMUALAIKUM…hihi..
Dah lame x mnjenguk blog aku ni..huhu..nak tahu sbb ape??biarlah rahsia yer..hahah
Hari ni hari ke berape erk kita puasa??sape yg x tahu tu mmg sah la excited nak raye ea..hari ni puasa yg
ke-24..iskh3..dah nak raye dah erk..
Aku tahu korg mesti tgh dalam mood2 raye..tapi ingt.hari2 terakhir ni la yg kita perlu buat bergande lagi ibadat kan…
X kesah la pade sape2 yg dah masuk mood raye tapi aku masih dalam mood puasa..ececece..kenapa pula ea??sebb hari ni nak citer pasal perkara nakal yg selalu budak buat time puasa..hihi..tetibe aku rase nak share dgn readers..aku sure mesti ade yg pernah buat ..hihi..nak tahu budak2 selalu buat ape time bulan puasa…
SAKIT PERUT
  • HA..sape pernah buat ???angkat tgn..x angkat tgn pun xpe sbb aku bukn nmpak pun..huhu .mmg ni salah satu perkara la yg selalu budak2 buat..time2 puasa la sakit perut..yg sembelit tu lain la cerita..ni sakit perut sbb X SAHUR..ade ke patut..sebab malas nak puasa kan..tu yg saje2 mls nak sahur..n then sakit perut..hish3..
MINUM AIR
  • HUHU..teringt pulak zaman dahulu kala waktu aku kecik dulu..biase la time puasa..kalau makan tu jarang la tapi kalau haus tum mg selalu..yela..lagi2 time hari PANAS..pergh…mane x kering tekak..time tula buat taktik minum air paip kat SINKI sekolah..wahahah..time kecik2 la..skang dah besar dah tak buat..time tu dah x ingt dah air tu kotor ke bersih..yg penting haus hilang..
  • p/s:jangan buat macam tu yer adik2..huhu

MENANGIS TAK TENTU PASAL

  • Ni adek aku selalu buat..tetibe je nanges..bukan nyer ade org usik pun..pastu mesti ngadu kat mak..mak pun cakap..”ni kenapa asyik nangis2 ni…”
  • Bile mak dah simpati sikit mula la trick mak..”mak2, boleh tak kita bukak puasa”
  • Huhuhu..mesti ade budak2 yg suka wat camni..mak kita mesti la kesian an..lagi2 budak kecik ..kurus pulak tu..wahaha..
Tu jela 3 perkara nakal YG AKU NAK SHARE yg budak2 selalu buat untuk bukak puasa..hihihi..korg pernah buat x bnde2 yg kat atas ni..hihi
  • p/s:jangan pulak dah besar2 buat jugak macam ni yer..ingat…!


nota suhaila:kenangan zaman kanak2 memberi satu memori yg indah….



Click here to get 1 Million Guaranteed Real Visitors, FREE!

3 comments:

Asyikin said...

hehehehe, pernah buat semua time kecik2 dulu. keh keh keh

Marina said...

hehe...selamat berpuasa!

suhailaselaginella said...

@asyikin:huhu..biase latu...jarang org yg x prnah buat..haha

@marina: selamat berpuasa n hari raye...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/