Sunday, August 14, 2011

BADMINTON WORLD CHAMPIONSHIP:LEE CHONG WEI KALAH BERMARUAH

ASSALAMUALAIKUM SEMUA..


salam ramadhan semua..dah lame tak buat entry pasal sukan an..last entry aku pasal sukan bola sepak iaitu 
amirul hadi dan safee sali digelar monyet
hari ni aku nak cerita pulak pasal badminton..sape yg tengok final game tadi??huhu akulah tu...
game tadi dimenangi oleh lin dan sekaligus merangkul kejuaraan terbesar tahun ni...world tu..
wargh..mmg sgt sedih la sebab dato' lee chong wei tak menang..mungkin bukan naseb dia..tapi aku mmg tabik spring dengan DATO' LEE CHONG WEI sebab mempamerkan aksi yg sgt BERKUALITI dan menunjukkan usaha dia untuk mendapat kemenangan..
actually aku geram sikit ngn lin dan..wah..kalo dia menang..bukan main..siap bukak2 baju.erghhh...cube kalo kalah..muka cam sardin tak cukup masak  .betul wei..aku mmg suka bila tgk perlawanan lin dan dengn chong wei..waktu tadi..siap ajak ag lee chong wei tgkap gmbar ngn die..tapi kalau dia kalah macam kat MALAYSIA OPEN kat sarawak tak silap aku..waktu tu lee chong wei ketinggalan  mata kat belakang lin dan tapi akhirnya chong wei dapat kalahkan lin dan jugk..pergh..waktu tu..muka ketat semacam..nak sarung medal kat kepala pun nak tak nak..maybe mmg attitude lin dan camtu agaknyer..nak wat camne an..

tapi aku pun tak dapat nafikan LIN DAN bukan la musuh yg senang2 nak dikalahkan..yg penting lee chong wei dah buat yg terbaek..nampaknya kena tggu 2013 la..untuk world championship yg akan datang..waktu tu chongwei 31 tahun....diharap pada waktu tu dah ada pelapis yg setanding dengan lee chong wei tuk menggalas tugas berat ni..

p/s: aku sgt berbangga dengan lee chong wei..huhu
p/s:penat terjerit-jerit depan tv tadi=.='
p/s: mampukah lee chong wei berada pada tahap terbaik ketika umur kian meningkat???

nota suhaila: meskipun penat aku meloncat2 kat depan tv n terjerit-jerit sampai suara serak..tapi aku puas hati tengok permainan dieorg...mmg sgt bagus and menunjukkan gaya2 pemain dunia..syabas buat mereka..
Click here to get 1 Million Guaranteed Real Visitors, FREE!

3 comments:

fiq. said...

tak tgk pon, tapi ramai yg kate LCW main best kan,kalah tak pe lah kan..

suhailaselaginella said...

@fiq.

huhuhu..mmg sgt best..mungkin bukan rezeki kan..cube lagi tahun akan dtg...

Shah URL said...

perlawanan yg superb awesome ever!!

xpernah tgk sukan smpi suspen cam tu.

apa pun2 2-2 hebat secara jujurnya. Semangat tggi.

Bukan rezeki kita (nada terkilam)

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/