Monday, August 1, 2011

HARI PERTAMA BERPUASA^____^

ASSALAMUALAIKUM...
SALAM RAMADHAN!!!..



huhuhu..ape yg korg rase first time berpuasa hari ni dalam bulan ramadhan ???
best??lapar??haus??excited??
huhu..biase la tu kan..baru2 je msti rase penat..nnti dah lame2 msti dah biase an..
hari ni x nak cerita pape hari ni..just nak share DUA lagu ni..AKU MMG SUKA LAGU NI..
nak share ngn korg lirik DAN video lagu ni..jom..^___^
KEMULIAAN RAMADHAN




# Ramadhan bulan ibadah
bulan kerahmatan dan keampunan
para malaikat merendahkan sayap
untuk menghitung pahala berganda

ramadhan bulan berpuasa
bulan kesabaran dan keinsafan
lapar dan dahaga mendidik jiwa
menundukkan nafsu
mengawal indera

*Pintu syurga dibukakan
ditutup pintu neraka
dibelenggu syaitan yang durjana
dihentikan azab di pusara

**bersyukurlah pada rahmat-Nya
(Ya ramadhan)
dikurnia bulan yang mulia (ya ramadhan)
beruntunglah bagi mereka yang
mendapat keredhaan-Nya(ya ramadhan)
tiap satu pahala ibadah
tujuh puluh ia digandakan
10 akhir ramadhan
dikurniakan lailatul Qadar
malam yang terbaik
diumpamakan seribu bulan

ulang #
ulang *
ulang**


DIARI RAMADHAN RAFIQUE(OST)



Sehari berpuasa terasa sungguh dahaga
Waktu berjalan laju tidak sabar ku menunggu
Nenek selalu berpesan jangan mengikut nafsu
Jangan kita ikutkan itu perangai hantu
Kisah dibulan puasa
Rafique seluruh keluarga
jadilah seorang yang berguna
semoga kita diberkati Allah
hari raya menjelma kurasa sungguh gembira
khabarkan pada semua jangan lupa duit raya
Hari Raya menjelma kurasa sungguh gembira
Khabarkan pada semua jangan lupa duit raya
Ketupat rendang kuih muih juga tersedia
Baju raya baruku telah dibeli sama
Selamat Hari Raya
Aidifitri mulia
Puasaku telah terbayar juga
Gembira hatiku tidak terkata
Sehari berpuasa terasa sungguh dahaga
Waktu berjalan laju tidak sabar ku menunggu
Nenek selalu berpesan jangan mengikut nafsu
Jangan kita ikutkan itu perangai hantu
Kisah dibulan puasa
Rafique seluruh keluarga
Marilah ikut amalan mulia
semoga hidup kita bahagia
lala lala…lalala
BEST KAN DUA2 LAGU NI..tu je la yg aku nak kongsi..k la assalamualaikum..:-D


  Click here to get 1 Million Guaranteed Real Visitors, FREE!

2 comments:

hery said...

wah, boleh tahan kau, cepatnyer follower bertambah! k, follow blog aku balik, aku dah follow kau, hehehe.. hebat lah

suhailaselaginella said...

huhuhu..thanx follow..biase2 je..t aku sggh blog kau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/