Saturday, October 15, 2011

BILA USAHA TAK DIHARGAI

assalamualaikum semua...
aku datang bawak hajat..hajat nak tulis entri blog...kah3...memandangkan exam botani dah lepas(harap2 la markah tggi la yer)so,aku pun mengupdate la blog aku yg sekian lame sunyi sepi ni...uhukuhuk..

tengah2 berusaha mengerah idea ni...usaha???



kita mmg sepatutnya berusaha kan..macam hidup siswa  siswi kat u jugak la..semua kena berusaha..nak dapat result gempak kena berusaha..nak makan pun kena berusaha.nak kekal berjaga didalam kuliah pun kena berusaha(masalah mengntuk dlm kuliah susah untuk dibndung..huhu).lagi2 la kalau nak mengeluarkan idea yg MANTOP,MELETOP..tu mestilah kena banyakkan berusaha...

tapi kekadang usaha yg kita lakukan dipandang enteng oleh setengah pihak...tu ok lah kalau still dipandang lagi..ni yg tahap terus diREJECT (sambil buat muka menyampah) yg paling tak tahan...

mungkin korg ade yg pernah terase dan merasai pengalaman tu...aku tak tujukan benda ni pada certain2 orang..cuma sekadar peringatan untuk diri aku dan korg2..yela..kita nak curahkan idea tu bukan senangkan..perlukan usaha...try terima pandangan dan idea org lain..ok what???kalau kita rase idea yg dieorg bagi tu tak sesuai dan tak tercapai dek akal..tolak la dengan cara berhemah...jangan la ko buat muka tahi ayam sambil dengar idea die...tunjuk lah muka yg baik sikit..at least kalau idea die direject pun..xde la sakit hati ibarat tertusuk duri kan...huhuhu

kla..malas nak cerita panjang..papehal..aku tulis ag..assalamualaikum..^___^
Click here to get 1 Million Guaranteed Real Visitors, FREE!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/