Sunday, October 16, 2011

BILA DAH DAPAT BANTAL..


ASSALAMUALAIKUM SEMUA

selamat pagi!!!!..eh3..salah la..selamat petang...wahahah..ni kes baru bangun tido la ni..tu yg aku duk termimpi2 dah pagi dah...tengok jam pukul 3...aku ingatlah tiga pagi...aish..rupe2 nyer 3 petang...YA Allah!!tak solat zuhur lagi...baru la aku lintang pukang g amik wudhuk...
tula..BILA DAH DAPAT BANTAL.....




hari ni jadual kuliah aku mmg tak pack sangat...al maklumlah...satu kuliah je..pastu just buat assignment jela..aku mmg dah siap2 beli nasi lemak..nak save duit punya pasal(save duit la sangat kan)hahha..so,kngkawan aku pergi g makan..aku balik bilik makan la nasi yg aku beli sorg2 sambil mengahadap fb..mak suh bace buku..aku bace jugak..tapi bace muka buku...sori mak...akak lupe bukak buku..tu la melayu..melayu mudah lupa(aku la tu..banyak makan semut la ni..haishh)
dah habis makan ibarat ular yg melingkar lepas kekenyangn ..aku ternampak bantal...BANTAL itu memanggil dan memanggil dan memanggil dan memanggilll!!akhirnya aku pun tidur..niat dihati..

"suhaila,ko tido sekejap je ea..1 jam JER..bak kate org tidur2 ayam(1 jam dikira tidur ayam kan??hihi)"


bak kate bantal"kalau dah jumpe aku..tak manenye tido 1 jam..."aku terjaga..argh!!!!!dah lebih 3 JAM aku tido!!!

tu la ..BILA DAH DAPAT BANTAL


NIAT suci dan murni aku hari ni nak bace buku kat LIBRARY(kngkawan aku sure x caye woo)
mind set cakap..pukul 3 kena g library..bace buku..dah x leh main2..hari tu exam botani dah la macam hampeh.."RAJIN SANGAT" bace buku..tu la jadinyer..tapi niat suci dan murni aku ni tak kesampaian akibat pertemuan aku dengan bantal kat bilik..
BANTAL!!!! ASAL kau jumpe aku..!!kalau kau tak jumpe aku pukul 3 aku dah ade kat library tau,..bukannye baru bangun tido..!!dan aku salahkan bantal..hmm

tu la..BILA DAH DAPAT BANTAL..


bila dah dapat bantal..

mata ibarat terpukau..mengantuk tak tentu pasal

bila dah dapat bantal..

solat pun dah terlewat..mulalah berlari-lari amik air sembahyang..

bila dah dapat bantal..

 buku terus TAK ADA dalam fikiran..

bila dah dapat bantal..

hanya TIDUR yg diingatkan..

bila dah dapat bantal..

semua benda tak jalan..

bila dah dapat bantal

KITA SENDIRI YANG DALAM KERUGIAN..

Korang tau tak ape yg aku nak sampaikan ni??bantal ni kan ade kaitan dengan tidur kita..aku sure korg2 a.k.a student yg sgt busy ngn assignment,aktiviti luar,mesti bila nampak bantal rase macam nak tido je kan..kalau sape yg macam aku ni..mmg kalau bantal tu ade kat depan mate...tertidur la jawabnya..kesimpulannya,kalau sape yg rase nak tertidur je bila nampak bantal.terutama student2 yg sedang belajar macam aku ni.jgn lah study kat bilik..study la kat luar ke,library ke..tapi kalau malas nak kuar dari bilik tu..jgnlah pandang bantal korg tu..study jauh2 sikit darpd bantal..huhuhu..
k la assalamualaikum..
nota suhaila:terase menyesal sebab tido lame sangat..

Click here to get 1 Million Guaranteed Real Visitors, FREE!

4 comments:

Terbang Bersamaku said...

kalau mcm tue, kena jauhkn diri dari bantal..
study rajin2 ye..smoga berjaya..

suhailaselaginella said...

huhuhu..tu la...dah jauh2 dari bntal..insyaAllah su rajin2 belajar..

Pharmalif said...

tdo sebenarnya satu nukmat yang tuhan berikan. tp jgn pulak terlebih.. karang bengong otak tu.. hehe

suhailaselaginella said...

pharmalif:huhuhu..betul2..kepala saya pun dah mereng2 skit bab tidur lame sgt..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/