Saturday, August 9, 2014

KISAH AKU DAN BLOG

ASSALAMUALAIKUM..
Selamat Hari raya Aidilfitri kepada semua reader blog Suhaila Sellaginella...huhu..Masih belum terlambat lagi kan? Sekarang ni dekat mana2 meriah dengan majlis2 rumah terbuka..Hamboi..sedap gamaknye menjamu selera yer...tapi beringat-ingat jangan makan berlebihan...takut-takut penyakit pulak yang datang selepas raya...

Setelah berkurun lama su tak menulis, malam ni tetiba hati nak menulis..huhu.. kalau diingat semula start su buat blog masa lepas habis matrik..masa tu kemuncak zaman kawan2 semua ada blog.. su pun apa kurangnya nak la join sekaki.. macam-macam yang su kongsi..especially, pasal kawan-kawan su la..hahha..seingat tu su buat blog dulu sebab nak share apa yang su rasa dekat kawan-kawan su je..yela budak2 kan..bila kita tgk kawan kita happy bila kita cerita pasal dia, hati kita pun akan rasa happy..huhu..dan masa pun berlalu dari tahun ke tahun dan sedikit sebanyak su ada buat bermacam2 entri..sebagai satu pandangan peribadi su tentang sesuatu isu..dari penulisan kita mampu untuk membina diri kita menjadi seorang yang cakna tentang isu-isu semasa..hahah.. meskipun blog su ni hanya picisan, tapi su gembira sebab dalam blog ni la su boleh menulis apa yang bermain dalam fikiran su..tapi ingat kepada pembaca2, JANGAN MENYALAHGUNAKAN PENULISAN sebagai satu medium untuk membalas dendam, menyakitkan hati orang, mengutuk dan apa-apa jua yang tidak baik. Fikir secara terperinci tentang sesuatu entri yang kita nak pamerkan. Ada caranya untuk menulis secara berhemah.. Su pun masih lagi belajar untuk menulis entri yang lebih baik..Kita boleh menjadikan blog ni sebagai satu perkongsian yang bermanfaat kepada, tak kisahlah kita nak cerita pasal apa pun..dunia persekolahan kita ke, pengalaman kita ke, dan macam2 asalkan boleh memberi manfaat kepada kita dan juga orang lain.. :)


 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY SAHABAT

    http://suhailasellaginella.blogspot.com/